Tri bitne crtice

Preselila sam se. Promenila deo grada, nacin zivota i razdaljinu do posla. Od sada, zivot sa cimerom-Nemcom. Kako ce mi biti, cuce se. Znam da bi mnogi voleli da sam nasla cimerku-Ruskinju, ali sorry guys, ova ponuda je ipak bila bolja.

Zivot bez kompjutera  je kao poljubac bez brkova Potrebno je organizovati se i kolko-toliko provesti vreme zanimljivo (sto u Moskvi nije neka nauka).Prosetala sam se pored najvece staljinke-Univerziteta Lomonosov, videla poznatu panoramu Moskve, i posetila Darvinovski muzej. Fosili, dinosaurusi, genetika… Iako je sve na ruskom, Darvin je odlican nacin da se provede popodne.

Citam Billa Brysona-The lost continent. O putovanjima po malim gradovima Amerike.

I come from Des Moines. Somebody had to.

When you come from Des Moines, you either accept the fact without question and settle down with local girl named Bobby and get a job at firestone factory and live there for ever and ever, or you spend your adolescence moaning at length about what a dump it is and how you can’t wait to get out, and then you settle with a local girl named Bobby and get a job at Firestone factory and live there for ever and ever.

Mozda Rusija i nije tako losa? :D

Imam gomilu neprocitanih postova u bloglinesima, sreca pa stize vikend, bice vremena za obnavljanje gradiva. Citam ja sve, natenane, malo po malo….

This entry was posted in blog, knjige, moskva, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Tri bitne crtice

  1. DEDA says:

    Lepe vesti …
    Kao stucovani brkovi,lol :D

  2. ominotago says:

    e pa lepo :) mislim lepo to tebi ide! ja mislim da ce to cimerisanje biti sasvim dobro, a knjiga zvuci… ma zvuci! ;) bitno je da ti je “krace” do posla ;)

  3. Deda, vidis kako znas :D

    Ominotago, shvatila sam da je u Moskvi duzina putovanja do posla najbitnija stvar. Ustedecu dnevno sat vremena samo na putovanju. A sta sve covek moze za sat vremena… ehej, mnogo toga!

  4. Marica says:

    Sve sve… al’ konstatacija da je zivot bez kompjutera kao poljubac bez brkova je apsolutni favorit u ovom postu :)
    Da li zato sto sam za ostale vesti bila pripremljena ili saznanja da volis brkate momke, ne znam la’ jos uvek se smejem ;)
    Ti bi trebala da nadjes nekog Indusa (sorry Vojo) oni svi imaju brkove :D

  5. elektrokuhinja says:

    Marice, to je nemacka izreka (da je usvojite taman pre selidbe). Supa bez rezanaca je kao poljubac bez brkova. Naravno da ne volim brkate momke, sta ti pada na pamet! Ovako je zvucalo efektnije :D

  6. Spartak says:

    Oho, nadamo se lepim pisanijama. Mozda nesto i intimno, hehe :)

  7. zelenavrata says:

    Na kom si spratu?
    Da ne bude tu neceg zanimljivog a?:)
    Ono nemacka snajka i te fore:P

  8. elektrokuhinja says:

    Spartace, kod mene je sve javno. Nista ne skrivam, nemam razloga ;)

    Zelena, na 3. spratu. nema lifta, juhu.
    Nista od nemacke snajke, ja samo srpske momke gotivim. :) Cimer ima devojku-polu srpkinju-polu slovenku a zapravo svajcarkinju, koja stize za dve nedelje, i hoce da uci roditeljski jezik.
    U stanu se inace govori: engleski (uglavnom) a kad ponestane rec, onda nemacki, a ako ni na nemackom nemamo rec, onda je tu ruski. Ponekad i francuski. Sve u svemu, napravicemo raspored po danima u nedelji, kad se koji jezik prica. :)

  9. eeextra, pa tebi se ostvaruje moja trenutna želja :D
    uživaj i za mene!!!

  10. redsandra says:

    o, dobro je! ja pomislila da si se i ti skrozzzzzz preselila na facebook

    s netrpenijem zhdut tvoje daljshe pisanije (potpuni bantutati ruski hihihihi)))

  11. Milena says:

    Moje iskustvo sa muskim cimerima je skroz pozitivno tako da podrzavam :-D

  12. Reds, с нетерпением жду твоё далше писание Toliko od mog tarzanskog ruskog. A ovo samo da pokazem kako sam sva vazna i imam i rusku tastaturu na macu :) Ne ne, facebook nije ni primirisati blogu.

    Milena, e pa ja sam u celom ovom cimerisanju prilicno nova, ako imas kakav savet, slobodno reci. (Meni je muski cimer super s te strane sto ne moram ja da se angazujem oko stana, kad npr pukne neka cev, on ce to da izmajstorise, ili kad se nesto pokvari, kad internet ne radi. Korisno je imati cimera :D

  13. afroditta says:

    Znaci preselila si se?
    Sa srecom! :D

  14. Milena says:

    Znas kako, moje iskustvo je tako da muski cimeri vracaju stostruko za sve sto za njih ucinis. Kad kuvas sebi, uvek se nadje tanjir vise, a slicno je i sa drugim stvarima. Mislim da je jedini problem u tome sto ne mozes bas da se skroz ‘razgacis’, a ni on :-D. Sve drugo bi trebalo da bude pesma.

  15. shaputalica says:

    a kaki je taj nemac? ;-)
    Nego, Bulgakov mi odvuče pažnju, moram da ga skinem s police….opet.
    Dokle ću po sto puta da čitam iste knjige? :shock:

  16. Nemac ok. Skoro da ga ni ne vidjam, covek na putu stalno…

    Bulgakov, uvek!

  17. tamburix says:

    e pa neka je srecno useljenje :D

    bas sam tu Brajsonovu knjigu prelistavao u knjizari pre neki dan. citao sam Kratsku istoriju bezmalo svacega i mogu reci da je to jedna od najboljih knjiga koje sam procitao u poslednje vreme. ;)

  18. Tamburix, imas i knjigu Ni tamo ni ovde, prevedenu kod nas. O putesetvijama po Evropi. Odlicna!

  19. Gil-galad says:

    Des Moines palanka! :))

  20. Kassie says:

    Ya learn somthneig new everyday. It’s true I guess!

Leave a Reply