Aeroflot-aeroshit

dsc01047Ako ste ikada mislili da je kupovinom karte u avionu, vase mesto zagarantovano, e pa grdno ste se prevarili. Vase mesto ne da nije zagarantovano, vec mozete da izvisite za kartu, mesto, a mogu da vam vrate pare i da uopste ne stignete tamo gde ste planirali.

Meni se desilo ono prvo. Dakle, dugo ocekivani povratak kuci se pretvorio u duuugo duuugo putovanje kuci.

Stigla sam na aerodrom dva sata ranije, kao sto i treba. Stala u red. I bas u momentu kad sam trebala da predam kartu, gospodja na check inu je vrlo poslovno izjavila kako nema mesta na mom letu, i kako nas petoro ne mozemo da udejmo u avion. Molim vas stanite u kraj, imam drugi let da radim. Ok, a sta sa nama? Kaze gospodja, doci ce neko iz komercijalne sluzbe da se pozabavi. Da li je potrebno reci da apsolutno niko nije dosao narednih pola sata, i da smo morali sami da se tumbamo po aerodromu u potrazi za komercijalnom sluzbom aeroflota? Naravno da se nalaze iza nekakvih neobelezenih vrata, da niko ne bi mogao da ih pronadje.  Onda je krenuo red svadjanja, pa red izvinjavanja. “:Zao nam je ali nista ne mozemo da uradimo. Mozete da uhvatite sutrasnji let (?!)” Kakav crni sutrasnji let, alo bre, jeste vi normalni?

Dokaz da svadjanje pomaze je i to da je nekakav let preko Frankfurta izdejstvovan, u paketu sa biznis klasom (za koju mi se u poverenju savrseno fucka),  jer da li cu da stojim, ili da jedem kavijar,  nije me briga.  Hocu da dodjem kuci i to je sve. Sledilo je nekoliko-satno otpadanje u biznis laundzu, koriscenje interneta, jedenje svega sto moze da se strpa u sebe, a zatim let za Frankfurt, sa akavijarom, lososom, votkom, sampanjcem i kalifornijskim vinom, besplatnim papucama i entertainment programom. Onda u Frankfurtu opet klosarenje po aerodromu, spavanje na klupi, gubljenje vremena, ne radjenje apsolutno nicega i smrzavanje (aerodrom se izgleda ne greje, ne bih znala razlog). Ko ide u Frankfurt, nek ponese subaru, hladnije je nego u Moskvi. Takodje, ko spava na klupi, na hladnom aerodromu, zaradi bol u ledjima i vratu. Ako neko zna dobru masazu u Novom Sadu, slobodno mi javite.

Stigoh ja kuci. Umesto 2.5 sata putovanja, obisla sam pola sveta i stigla sa 12 sati zakasnjenja. Obozavam aeroflot.

*Evo sta pise u komercijalnoj sluzbi aeroflota. Mozete da ostanete bez mesta u avionu. Al sta da se radi, bas nas briga!

dsc01051

This entry was posted in kritika, moskva, putovanja and tagged . Bookmark the permalink.

17 Responses to Aeroflot-aeroshit

  1. Deda says:

    Vec koliko za pola sata, ovo ces zaboraviti, naravno uz osmeh dragih ti lica iz okruzenja!
    Dobrodosla kucici !!!

  2. Marica says:

    Desava se. I to veoma cesto. I svima redom, ne samo Aeroflotu :(
    Jbg. posle toliko dana krenem da citam blogove i kao najsvezija vest me doceka ovo. Bezveze.
    Bas mi je zao sto si se namucila. Nadam se da su ti platili za to bar. Znam da je Alitalija ranije placala silne pare za takve propuste.
    Valjda ces, sto rece Deda, to brzo zaboraviti obasuta paznjom kod kuce :)

  3. LL Yahti says:

    Ja prvi put cujem za ovakvom nesto! Uzasss. Svadja deluje kao minimum neophodnih mera

  4. Ma kakvi, platili 50 dolara. I to kao vaucer, uzas. A kao stavili me u biznis klasu za koju me bas briga. Ni izvinjenje, ni nista. Oni su ti jako lezerni. Budes srecan ako ti uopste nadju drugi let.

  5. Da Laro, vidis ladno im i pise da se takvi propusti desavaju. S tim da neke druge aviokompanije ponude mnogo vise. I izvine ti se. A ne ovako, kao stoku da te tretiraju.

  6. furious says:

    Da si krenula vozom, pre bi stigla. A i prošla bi jeftinije. :D

  7. zelenavrata says:

    Nismo najgori, ima svuda takvih.
    Dobrodosla kucici :)

  8. Ja mislim da se to redovno desava, taj overbooking – upravo iz razloga koji Aeroflot navodi. Tj. ne znam za Evropu, ali u SAD je to redovna pojava – pitaju da li neko hoce da leti kasnije, obicno ti daju vaucer za fraj let ako odustanes od svog mesta (ili je bar tako bilo pre krize avio-industrije). Znam lika koji je redovno leteo za dz tako sto je planski rezervisao letove nedeljom uvece, kad su uglavnom prebukirani, i onda odustajao od njih…

  9. elektrokuhinja says:

    Ubipacijenticu, upravo u toj reci “pitaju”je fazon. Nit me je iko pitao ni nista. Samo informacija. A od odstete verovatno nista necu videti. Cula sam i ja da se desava, ali te pitaju da dobrovoljno odustanes, uz vaucer, lovu, i sta ti ja znam. Ovi ne. Opusteno u Rusiji.

  10. elektrokuhinja says:

    Furious, isto sam i ja pomislila. Samo sto mi za Ukrajinu treba viza. Al stigla bih ranije, garant.

  11. mislim da se to desava svuda, samo sto u USA to rade mnogo ljubaznije i uvek dobijes neku “odstetu” :)

  12. gledaj to sa vedrije strane . . . sada znaš gde se nalazi komercijalna sluzba . . . :mrgreen:

  13. Spartak says:

    Stigla si :)

  14. Milena says:

    O zaboga! Nisam znala da je i to moguce. Stvarno nikada nisam imala problema sa avionima. Ma samo kad si uspela i dosla kuci :).

  15. elektrokuhinja says:

    Eto Milena, sad pamet u glavu kad putujes negde!

  16. Miloš says:

    Sad mi lakše, znajući da postoji neko gori od JAT-a…

  17. Milose, ima ima. Ja cu bogami sledeci put jatom, pa makar jela suve sendvice.

Leave a Reply