Melanholicni post

dsc01087Sivo nebo se nadvilo nad Moskvom. Bolje reci crno. Napolju je mracno, toliko da u stanu drzim upaljeno svetlo.

Nesto me muci prehlada, kanda od ovih visokih temperatura (ipak je decembar, a +5), totalno neprirodno za Moskvu. To se kazu, nije desilo u poslednjih 150 godina.

dsc01085Bila sam na koncertu. Pravom ruskom rok-koncertu. Odvukla me s posla koleginica. Trebalo mi je nesto drugacije. Htela sam da pricam na ruskom i da gledam nepoznata lica. Oko mene dvadesetogodisnjaci, na bini se smenjuju bendovi iz citave Rusije, a ja cavrljam na losem ruskom sa 4 ruskinje. Nadrealno. Nekako me sve to podsetilo na srednjoskolske dane. Ne secam se kad sam otisla na “svirku”. Ozbiljno. Sto ne znaci da necu ponoviti.

Od Lare sam dobila odlican link, za nedeljno tmurno popodne. U e-novinama izlazi u nastavcima tekst Deca Putina. O  ruskim bespucima, o  kulturi, i citavoj jednoj generaciji. Mnogo mi se dopalo. Uplaticu ja sebi kartu trans-sibirskom zeleznicom. Hocu, hocu. I to zimi, dok pucketa inje po prozorskom oknu. Videcete.

This entry was posted in moskva, ulične priče. Bookmark the permalink.

10 Responses to Melanholicni post

  1. Deda says:

    Ajd i to da vidimo, ako ti se ne ukoci aparat zbog hladnoce,lol… :P

  2. elektrokuhinja says:

    Ionako mi treba novi fotoaparat. :) Stari se koci i na vrucini.

  3. shaputalica says:

    mnogo bi mi leglo to čangrljanje voza kroz Rusiju…po bilo kakvom vremenu. Prema tome, ajde lepo ti kad mi ne možemo pa daj slike. ;-)

  4. Media Mix says:

    Super, bas mi je drago da ti se svidja. Mislim da su na sajtu izasle dve price ukupno, ostale su isto odlicne… I ja navijam za tvoje transibirsko proputovanje, price i slike

  5. mmm . . . miriše na zimu i dobar provod . . . obećaj da ćeš uživati i za mene i barem se malo smrznuti, onako kako ja volim ;)

  6. Marica says:

    I ovde je uglavnom mrak :/ Mnogo bre brzo pada mrak, i kasno svice… mnogo spavam, a to mi je kao da sam napisala: mnogo gubim vremena ;)
    A fotoaparat, kakav god da kupis, baterija ce tesko da mu izdrzi na toj hladnoj ruskoj zimi :D

  7. zelenavrata says:

    Moja kuma je u tri navrata isla u Tomsk, zavrsavala dokrorat, pa post-dok, sve to na po 6 meseci. Dozivela -30, stala da oseti kako izgleda, kaze da su joj se zaledile dlake u nosu…od tada su joj nase zime smesne, a Ruske sve i da hoce, ne moze da zaboravi. Sem hladnoce, zaledjavanja zivota, Rusija joj je nesto najlepse sto je dozivela, iako je zbog posla obisla pola zemaljske kugle, narod u Rusiji joj je najbolje legao. I dolazili su Rusi kod nas, odusevljeni su Beogradom, nasim kafanama, vodila ih je na Zlatibor, Adu Bojanu…odusevljeni su. Hteli u strpitiz bar da vide strptizete, ja nasla gde da idu, ali nije se imalo vremena, tako da za iduci put, bracu Ruse vodim na strpitiz, nema veze sto su to dekani univreziteta….zivi ljudi, hoce da vide golo zensko, Slovenska krv, nema sta :)
    Uzivaj u iskustvu, sta drugo da ti kazem :)

  8. Shaputalice, i meni. Moram to uraditi kad sam vec ovde.

    Laro, izaslo ih je 5 ili 6. Sad ovaj cetvrtak ce poslednja. Najbolje su mi one o selu, totalno druga stvarnost od moskovske. Neko rece, Moskva nije Rusija.

    Advokatice, obecavam. Samo zima prava nikako da dodje. Nesto je vejalo, pa prestalo, a sad samo ledena kisa. I mrak. Kazu bice snega, ja ga cekam nestroljivo.

    Marice, znam kako je mracno. Ne vidim svetlost dana uopste.. Al leti ce da bude duzi dan, ne zaboravi :)

    Zelenavrata, cula sam da je Tomsk glavni univerzitetski grad u Rusiji. Neko totalno ludilo. Da tamo zive samo profesori i ucenici i to je sve. A sto se tice striptiz-bara, hmmm, ovde imas striptiz i bez bara, u svakom klubu. Ne znam koliko bi im bila egzotika, mada, ok, Tomsk nije Moskva ;)

  9. Gil-galad says:

    Transsibirsku nemoj da propustish ako se ukaze prilika! To i St. Peterburg su mi velike zelje, ali sve u svoje vreme…jednom.

    Do tada, trudim se da propustim shto je manje r’n’r svirki moguce, poz, uzivaj! :)) Evo bash sam se vratio s Galetove (ex Kerber) svirkice… :))

  10. Hocu, to dok sam ovde moram videti. I Piter i transsibirsku. Apsolutno!

Leave a Reply