No sleep

Opet mi je dosla u posetu. Moja stara dobra prijateljica Nesanica. Voli da se pojavi pogotovo kad sam preumorna. Onako, kad pomislim, evo sad cu zaspati. Ali ne, negde oko 4 nocu, to joj je omiljeno vreme, ne pokucavsi bane, zasedne, nalakti se, pogleda me zakrvavljenim ocima i kaze- nema spavanja. Nocas je dosla u paru. Sa Glavoboljom, ponekad pomislim da se ne razdvajaju.

Brojanje ovaca? Urbana legenda, nikad nikom nije pomoglo. Protiv njih dve se ne vredi boriti. Hajde za Glavobolju jos i znam sta bih, al u paru, njih dve su nepobedive. Nemilosrdne. Neumorne.

Treba izdrzati jos jedan umoran dan. A noc… videcemo. Mozda se pokupe i odu. Mozda ostanu. S njima covek nikad ne zna. Tesi me bar sto se vikendom retko pojavljuju.

Jos tri dana.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

18 Responses to No sleep

  1. Marica says:

    Verovatno si pod velikim stresom. Probaj da se pre spavanja, kad vec legnes u krevet, prisetis svega sto si radila taj dan. Kreni od tog momenta ka ujutru. To neverovatno pomaze i opusta, ne znam u cemu je fora. Kod mene uvek radi kada se pojave nesanice ;)

  2. Joj, gde pivo. Pa da boli glava jos vise!

    Milice, origami???

  3. leva noga says:

    dosta vina, i pred spavanje jedan aspirin!

  4. Suzana J. says:

    citanje! ali knjigu u ruke, net ce te jos vise razbuditi… ;)

  5. indo says:

    Goblen? Heklanje? Kukicanje?

  6. afroditta says:

    Kamilica je zakon!
    Probaj,vidi,javi! ;)

  7. LN, vidi to vino mi se vise svidja od aspirina.

    Suzana, al sta cu kad je net moja druga kuca. Ja sam nepopravljivi internet ovisnik i dicim se time! Vidim ja, dugo ce me ova nesanica muciti…

    @Indo, Goblen! Ma nema frke, daj mi mustru.

    Afroditta, kamilicu pijem ceo dan na poslu pa mi se ne spava. Mozda, kad bi susedi prestali da se mlate do kasno u noc… Hmmm

  8. Milica says:

    Ups, izvini, ja žurila, pa nisam bila dovoljno detaljna. ;)

    U vreme kada sam ja patila od nesanica, nisam se dala zbuniti. Ne spava mi se? Ok, onda bolje da vreme potrošim na nešto interesantnije od prevrtanja u krevetu i nerviranja što ne mogu da zaspim. Uzela bih papir u ruke i zabavila bih se origamijem. Sigurno znaš šta je to, ona kineska drevna veština stvaranja raznih konkretnih oblika, životinja najčešće, od jednog komada kvadratnog papira. To bi me toliko zanelo i smirilo, vremenom bi mi se prispavalo, i milina!

    Pored toga, tu je i tangram. ;)

    Ma, bitno je samo da se nečim zanimam i da svu pažnju usmerim na to, i ne prođe ni pola sata, ja spavam kao beba. :)

    Srećno!

    I baš me kopka… šta to susedi rade do kasno u noć?

  9. indo says:

    uf probaj tapete sa svojih zidova, gde ces bolje mustre! Mozda jos jedno kuce i jedno mace i jedno zlacano klupko da se kotrlja i eto ti zabave za noc-) ako nesanica potraje, onda galeriju da napravis, pa muzej pa export biznis, pa da vidis kako ces na spavanje!

  10. Deda says:

    Moguce je da je zbog stresova, mozda da uzmes neku polovinku pred spavanje za lepo ponasanje, tek da se opustis???

  11. Deda, mozda cu i to da probam.

  12. Postoji gomila medikacija za nesanicu, zar to nije očigledno rešenje? Ljudi imaju frku oko tih lekova, ja ih vidim kao civilizacijsko dostignuće koje treba koristiti — dođavola, ako me boli glava popiću ibuprofen, a ako imam nesanicu… well, i za to postoji lek, a i doktori ih ovde velikodušno prepisuju. Srećno! :)

  13. Gil-galad says:

    Nadam se da su ti s vikendom proshle i obe “senjorite”…

    Mene fata nesanica from time to time, glavudzobolja retko, skoro nikad. Vel’ka je i tvrda ovo glava! :)) A za nesanicu nemam neki poseban lek…ono – dodje, dan na faxu/poslu provedem okej, a nocu lezim k’o kreten i tek oko 6-ice zaspim. A tipa ustajesh oko 7.30… :((

    Srecom, ne traje dugo.

  14. Ubipacijentic, nemam ja nista protiv lekova pogotovo onih protiv glavobolje. Popijem aspirin i mirna Backa. Za ove za spavanje, bojim se da to meni ne pomaze. Bar ovi sto se mogu naci u slobodnoj prodaji. Oni koji idu na recept, pa, to samo u specijalnim prilikama (tipa putujem neudobnim autobusom vise od 6 sati). inace, mislim da je nesanica globalno neizleciva. To sam prihvatila i sad kad vidim da mi “dolazi u goste” samo lezim, sa zatvorenim ocima, i ubedjujem sebe kako je to sasvim dovoljno.

  15. Gil-Galade, prosle jesu, za sada. To kod mene ide u odredjenim periodima. Nema je neko vreme, pa dodje i tako stalno.
    Posle par neprospavanih noci, organizam sam trazi da se naspava i tako se i naspavam…

  16. Jacklyn says:

    Thanks for one’s marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it,

    you’re a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back later in life.
    I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice evening!

Leave a Reply