Prolećni penne sa paradajzom ( i još koječime)

Ovih dana nam je baš super vreme. Dobro, možda malo preterujem, ova dva dana. Napokon  je stiglo proleće. (Može li se to čak nazvati letom?) Temperatura oko 20C, sunce prži a ja nenaviknuta na toliko svetlosti kao iz zimskog sna, čkiljim na prolaznike .  Prošle godine sam bila fascinirana kasnim zalascima sunca, čak do 11-pola 12 je dan!  Ako planirate posetu Moskvi neka to bude maj/jun.  Posle je prevruće (da, da, može i ovde da bude vruće, zamislite) a i treba doživeti te divne svetle večeri.

Volim na putu do stana da razmišljam šta mi se to jede. Da li će biti sendvič varijanta, neka ozbiljna kulinarija ili možda eksperiment? Ovaj put se u glavi napravila kombinacija: pasta, paradajz, masline, neki smrdljivi sir… pa da vidimo šta će od toga ispasti. U radnji pokupim sastojke, dodam još i rukolu, bosiljak i neki čudnjikav ruski mladi lukac, i  evo kako je otprilike izgledalo, pre nego je završilo u mom želucu. Ukus je bio… letnji definitivno. :) penne sa paradajzom

Koga zanima, evo recepta: paradajz iseckan na sitno, propržiti na maslinovom ulju dok ne postane kašast, dodati crne masline, mladi lukac, sve to lepo posoliti pobiberiti i začiniti bosiljkom. Pre nego što se pomeša sa pastom, staviti u smesu  malo nekog dobrog buđavog sira, i na kraju sve to zazeleneti rukolom, estetike radi. Zelena i crvena idu savršeno. A ukus-fantastique!

This entry was posted in recepti and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Prolećni penne sa paradajzom ( i još koječime)

  1. Marica says:

    Dok god ti imas snega po stazi ne broji se ni u prolece :P
    A pastu, evo jos veceras isprobavam ;)

  2. JX says:

    Eto nama prilike da probamo specijalitet i u Stuttgartu i to ne bilo kada, vec za praznik umesto grilovanja u parku. Posto imamo seminar, moze da nas ceka za veceru!!!
    Cmock

  3. leva noga says:

    svasta sam htela da napisem, posto me drma sentment! ali eto necu, vec cu samo da vam pozelim dobro prolece! konacno ;)

  4. @Marica: Ima snega al je toplo! Cak za kratke rukave, i to bez jakne! Tako da molim lepo!

    JX, тогда попробуем готовить в Штутгарте! До скорее!

    LN, da znas da je ovo bas sad lep period. Mislim ima zima svojih cari, samo brate mili dugo traje. A ja te updatujem slikama, pa kao da si ovde :)

  5. leva noga says:

    moskva zimi zaista jeste carobna, ali sto je mnogo mnogo je…tnx draga za slichke. samo salji, dok eventualno ne budem u prilici da vas posetim ;)

  6. mljaaaaaaaac!

  7. Gil-galad says:

    …i josh samo list-dva dimljenog lososa, kad ga vec imash kol’ko ‘ocesh! :D

Leave a Reply