3 prvomajske crtice

dsc00101Napravila sam skok u Evropu na tri dana. Produženi vikend zbog prvog maja, i eto mene u Nemačkoj opet. Malo sam biciklirala, pomalo i plivala, dobrano se naparila u sauni, a zatim sve to završila odličnom klopom (a za moje-moskovske pojmove i prilično  jeftinom). Volela bih kad bih mogla tako češće-da pravim te kratke evropske izlete. Prija mi klopa, prija mi i klima, sve je tako malo i slatko… Avaj, daleko je Moskva.

* * *

Danas viđena 4 ( i slovima četiri) zgodna, dobroobučena i normalna ruska muškarca u Stalovaji*.  Šta to podrazumeva-prvo dobru frizuru, ne klasičnu rusku (slepljene šiške na čelu plus neizbežni repovi pozadi). Druga stvar na koju se obraća pažnja su cipele a ako su kojim slučajem patike u pitanju, tip ma kakav je dobija prelaznu ocenu. Dakle ako su cipele normalne vrlo je moguće da se radi o izvanrednom ruskom muškarcu koji je verovatno deo života proveo u inostranstvu ili je puno puno putovao, najverovatnije sluša dobru muziku govori engleski i postoji mogućnost čak da ne pljuje na ulici. Napominjem da je ovo poslednje vrlo redak slučaj. I sad zamislite, 4 takva tipa pojave se danas u našoj kantini! Ne ne ne, mora da su bili stranci…

* * *

Najavljuje se velika vojna parada 9. maja, za Dan Pobede. Jeste da sve to zvuči strašno interesantno, mislim ipak će tamo neki supersonični avioni da nadleću Crveni trg, da se voze tenkovi i šta-ti-ja-znam-šta-sve-ne… Ali! Parada počinje u 9 ujutru, s tim da stanice metroa u centru neće raditi od 7 ujutru. Biće gužva, frka, milioni ljudi…Mislim, šta-treba ustati u 5, naći mesto u gomili i čekićati nekoliko sati, a zatim se peške vratiti jedno 20 km od centra do stana? Neka hvala. Mislim da ću prespavati paradu. Ipak je neradni dan ;)

* Stalovaja=столовая= kantina (može da znači i restoran i trpezarija).

This entry was posted in kritika, moskva, putovanja, Stuttgart, ulične priče and tagged , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to 3 prvomajske crtice

  1. dignan forever says:

    ponovicu ako treba jos milion puta – prokletstvo ko senka prati! ja proglasavam 4. maj danom pobede! (4 dobra tipa u stolovaji, k’o vejavica u najvrelijem delu afrike:)

  2. Prosto je neverovatno da si ih propustila! Kakva greska. Ubuduce, rucak u 3? Bez gostiju. Pa makar crkle od gladi!

  3. dignan forever says:

    ponovicu ako treba jos milion puta – prokletstvo ko senka prati! sta mislis, ako zaista ponovim jos milion puta, mozda se dejstvo ponisti??:)

  4. Pobeci od senke je lako! Prerusicemo se u tadzike!

  5. Deda says:

    Lepse je videti tu cetvoricu fenomenalnih muskaraca nego citavu vojsku zajedno sa supersonicnim avionima koji ce da drndaju iznad Moskve… :P

  6. leva noga says:

    oooo my my, pa to su divne vesti! sto se tice one cetvorice. sto se tice dana pobede, ja bih ti preporucila da ides na park pobede, tamo je slobodan ulaz, jer na crveni neces moci. provereno :)

  7. Deda u tome se potpuno slazemo. Btw danas, tj jutros vezbali su za paradu, samo cujes avione negde mnogo blizu iznad. Bice ludilo al ja cu to ludilo prespavati. Mozda vidim nesto kroz prozor :)

    LN, ma mislim da cu prespavati. Ne mogu neradni dan da se budim ujutru, ne mogu. A za cetvoricu, pa prosto neverovatno. Ti znas moskovsku musku ponudu na sta lici, zato shvatas koliko je ovo neobicno.

  8. Feisty says:

    Nikako mi nije jasno to sa siskama i repovima… Mislim, wtf???

  9. Maja says:

    Znas sta, ja mogu da se kladim da sam te videla u centru Stuttgarta u subotu 2. maja. Mi smo se setali svi porodicno: ja, beba, muz, moja mama i njegovi roditelji. Ucinilo mi se da sam te videla, ne znam vise da li je bila Hirschstraße ili Königsstraße ali sve sto sam pomislila je bilo “da li da je vicem? ma ne, pa ona je u Moskvi a ova devojka je ista ona!” Mozda si to ipak bila ti?! :)) Neverovatno!

  10. @Feisty Mislim, wtf i ja kazem svaki dan.Uzas bre!

    @ Maja Bejah tamo 2. maja! Sto nisi povikala? Mora da je bila Konigstrasse, kupovala sam patike, jer su radnje radile taj dan :)

  11. Maja says:

    Eto vidis, trebala sam. Kazem ti, bila sam sigurna da si mi se pricinila ili da je u pitanju neka tvoja dvojnica. :) Stuttgart je totalno cool, zar ne? :)

  12. Gil-galad says:

    Poshto je drushtvo neko veche insistiralo da gledamo Evroviziju, bio sam “prinudjen” da sedim i gledam, iako totalno nezainteresovan za to deshavanje…

    I onda, odjednom sam umro od smeha ugledavshi prelepu voditeljku i smeshnog voditelja, koji kao da su ispali iz nekog tvog posta. :D Josh ona za glavu visha (verujem i kad nije na high heels…)! Odma’ sam se tebe setio!

  13. Eh Gil-Galade! Da znas sa kakvim sve kreacijama i neukusom moram svaki dan da se suocavam…. dodje mi da se vratim u Srbiju samo da bih normalno-obucene i lepe ljude vidjala na ulici. Ja sam to vece provela uz dve krvave-meri u kafani, naravno pobeci od Evrovizije nisi mogao-svuda je isao direktan prenos :)

  14. Avertedd says:

    Почему подписка еще бесплатная? :))

  15. Yorikk says:

    Спасибо. Добавлено в закладки

  16. Dimmka says:

    хороший рассказ, все разложено по полкам

  17. Jef says:

    3+1 musketara:-)

Leave a Reply