Kad se stan uroti protiv vas

Kao sto frizeri imaju najgoru frizuru a obucari suplje cipele, tako i jedan arhitekta i gradjevinski inzenjer zive u stanu koji se, pa recimo raspada. Tri malera u istom danu. Kao da se stan urotio protiv nas.

Scena 1: Perem ruke natenane, ogledam se i, je l te razmisljam o onim stvarima o kojima se razmislja pri pranju ruku.. Tj, ni o cemu posebno. Posle pranja ruku ispod lavaboa se stvorila bara. Ok, neka cev propusta, ali nista strasno, imamo kadu, pa mogu se i iznad nje prati zubi. Problem skoro resen.

Scena 2: Cimerka pokusava bezuspesno da pokrene nasu staru, grcajucu masinu za ves. I napokon ne uspeva. Dosad je pomagalo cimanje, guranje i eventualno pevusenje. Bacanje cini jos nismo probale, ali kao alternativni metod podrzavam sasvim. Uglavnom, masina  je odbila da se pokrene. Nichts.

Scena 3: Tusiram se. Zavesica je uredno postavljena protiv prskanja. Sva mirisljava, ko nova, izlazim iz kade, i hop! ulazim u nekih 10tak centimetara vodenog stuba na podu kupatila. Sve cevi su p(r)opustile, u kupatilu je omanje jezero i ja zovem ukucane da mi pomognu pri skupljaju i isusivanju kupatila.

Nevolja nikad ne ide sama. Obicno u trojci.

Da ne spominjem da su nam: sve stolice u stanu apsolutno nefunkcionalne. Provaljene. Ko sedne, zagarantovano slamanje kicme. Plus sipka u ormanu nam se slomila. Pa jakne i kaputi vise nekako cudno okaceni na policu. Dok se i ona ne provali.

Kvalitet je ovde (kao sto se da videti) zaista vrhunski. Sta li je sledece? Ja nesto tipujem na terasu. Nekako nam blago nakrivo stoji.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Kad se stan uroti protiv vas

  1. Marica says:

    Valjda ce izdrzati terasa do kraja leta, a posle sta te briga ;)

    Nije bas ni ovde sjajno. Sve izgleda super kad udjes, a posle nekih 8 meseci sve se blago rasklimava i raspada… mrzim Ikeu! – omiljenu prodavnicu ovdasnjih stanodavaca :D

    Nego, jel moguce da tamo izdaju tako krs stanove? Ovde su bar cevi, radijatori i ostale slicne stvarcice na visokom nivou…

  2. leva noga says:

    fotke su ti prelepe. one na flickiru.
    cuti tamo, posao vam je na manje od 5 minuta….ne mozete sve da imate :)

  3. Marice, terase se ovde ni leti ne koriste. Sve do jedne su zastakljene. A i pogled nam je na zgradu opasanu bodljikavom zicom, ma uzivancija… Krs stanovi do te mere da verovatno ne mozes ni da pretpostavis. Za mene je moj stan u NS kao Hilton.

    @LN jeste, ne zalim se, treba mi peske 10 minuta sto je stvarno u Moskvi retkost da nadjes. Nego brinu me te neke stvari tipa kanalizacija, cevi, mislim, bez nekih instalacija se prosto ne moze. Al ok, kupatilo smo sredile, jos samo masinu ;)

  4. leva noga says:

    ma znam…ali za te pare (koje nisu uopste male) tesko da mozes da nadje stan kojem je sve ok. kapiram u stvari da svi stanovi u moskvi, a koji nisu fensi, imaju neke male ili velike nedostatke.
    ali zamisli da zivis u nekoj “hruscovki”…uh

  5. LN sta je hruscovka? Sta su joj obelezja?

  6. leva noga says:

    jbg…sredi link. ja nisam znala kako. znam da je jedan kolega isao da gleda tamo stan, pa je u roku od ODMAH izleteo iz zgrade :)

  7. Pa ja sam zivela u Hruscevki na Sokolniki! Zgeada je krs, al je stan bio renoviran, kao novi prozori, noo kupatilo. Al zgrade su… dizastr!

Leave a Reply