Ledeno popodne

Zaleđeno jezero

Zaleđeno jezero

Kada ste pomalo mazohista kao ja, ne smeta vam da dan provedete napolju iako je -3C. U tome naravno ne bi postojao nikakav problem da sam se toplo obukla, ali iz nekog razloga, i dalje ne smatram moskovsku zimu pravom, pa sam na podugačku šetnju krenula bez rukavica i kape.

Kako je lepo ne raditi u sred nedelje! Praznike volim, Pa makar bili osmomartovski komunistički, kakvi-god, lepo je ne raditi i tačka. Pa nek je i potpuno leden dan!

DvoracOdlučili smo se za Kuskovo, jer je to praktično jedini park koji još nisam posetila. Park ima jezero (zaleđeno), dvorac , šumu i sve ono što već ide uz velike posede. Lepo se tamo živelo, bogato i raskošno. Sam dvorac je klasika, velike sobe, visoki plafoni, dvorana za ples, kreveti sa baldahinom, soba za odevanje i ulepšavanje, biblioteka… zlato na sve strane i slike starih majstora…

Šetnja oko dvorca je bila brzim, skoro trčećim hodom uz par brzopotezno uhvaćenih slika sa mogućnošcu otpadanja prstiju zbog zime (sreća, prsti su još tu). Posle šetnje potraga za metroom, klopanje sušija koji možda baš nije najbolje rešenje ako ste smrznuti, ali je u tom momentu izgledao kao najbliže rešenje.

I na kraju kupovina pidžame. Pidžama lepa, belo crvena, pa karirana, baš za zimske noći ko stvorena. Bar sam sigurna da se u sopstvenom krevetu neću smrznuti. Kakav produktivan smrznuti praznični dan!

DSC00842DSC00840

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ledeno popodne

  1. Marica says:

    Jao blago vama :D
    Nemci u Hesenu su sve praznike strpali izmedju uskrsa i prvog juna (sem ujedinjenja) sto je s jedne strane dobro s obzirom na vremenske uslove ali opet bas bi mi legao sada jedan day off :)
    Uzgled, bas ti divno ovo zimsko nebo na slikama . Severnjacke zime su bas fotogenicne ;)

  2. Protekla dva meseca su bila apsolutno bez sunca-sivi oblaci i to je to. Prilicno sam sigurna da rusi experimentisu sa vremenom za praznike jer im je svaki praznik suncan i bez kise. A fotogenicno jeste, samo jos kad ne bi bilo takve hladnoce :)

  3. Juen Xian says:

    srecno kod kuce i uzivaj a ici cemo i u stratus u NS ili na tvrdjavu, tamo ima nekoliko dobrih restorana

  4. Moze na tvrdjavu, ne secam se kad sam poslednji put bila tamo…

  5. leva noga says:

    ah ti oblaci iznad moskve! uvek tako mocni.

  6. LLara says:

    Fantazija! Milsim da je sushi odlican na tu zimu i tu akciju, ako se uz njega doda i kuvano vino:)

  7. LN, samo kad nije oblacno… Dosta sa oblacima, hocu plavo nebo!

    @Lara: sushi je malko hladan, al zato caj koji ide uz i miso supa odgovaraju savrseno ;) O kuvanom vinu sam upravo danas razmisljala, dok je padao sneg, pravi, i zavejao nas veceras!

Leave a Reply