Vazduh

Otvorila prozore širom posle nedelju dana zatvora. Jeste da je i dalje vruće al može da se diše! Smog se razišao nadam se bar na jednu noć, da se malo rashladimo i udahnemo.

Mnogi bioskopi prikazuju besplatne projekcije filmova za pregrejane potrovane Moskviče.

Putin se zaputio u požarom zahvaćena područja da i on gasi vatru.

U nekim delovima grada otvoreni su socijalni centri, klimatizovani, gde može da se odmori od smoga, posedi, pogleda tv i popije čaj.

Moja jučerašnja noć je izgledala ovako: kvašenje čaršava, pokrivanje istim, otvaranje prozora, zatvaranje prozora. Stavljanje mokrih marama na prozor, pokušaj spavanja. Buđenje, kvašenje sebe, kvašenje posteljine i marama po prozorima, pokušaj spavanja. I tako bar 5 puta. Ujutru sreća zbog odlaska na posao, u klimatizovano i zatvoreno.

Ovako je sad

Ovako je sad

Ovako je sa smogom

Ovako je sa smogom

This entry was posted in moskva and tagged , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Vazduh

  1. LLara says:

    Vidis, cim se Putin umesao, priroda se povukla

  2. vrabac says:

    ma bitno je da vam se gradonacelnik vratio :)

  3. Ll:To mora da je glavni razlog!

    Vrabac, e ne znam gde bismo bili bez njega!

  4. Morti says:

    Sve sto (ruzno) pocne, jednom mora da se i zavrsi. Drago mi je da je lakse jer slike koje sam gledala su bile spooky…

  5. Gledam vesti i kazu, smog se vraca u Moskvu vec ove veceri, a petak sigurno. Vatra nije ni blizu da je ugase, tako da je dovoljno da vetar promeni pravac, i dune sa istoka i juga, i odosmo dodjavola. E pa ja odoh u Smolensk za vikend, da disem. Ne mogu da provedem jos jedan vikend pakla u sobi, sa maskama na +50. A posle samo da se nadam da ce nekako isceznuti.

  6. tijanatixy says:

    …ovo me sve podseca na cuveno bombardovanje.kada se zavrsilo jos dugo sam se strecala, na zvuke grmljavine petardi(mrzim ih)zbog batajnice i moje blizine ..a sada cim osetim miris dobro znanog smoga , cadji, garezi , presece me u dnu stomaka.recimo danas, :)))ali je bila lazna uzbuna ljudi su asfaltirali ulicu pa su palili katran i ostalo…:)))))))))

  7. tijanatixy says:

    a putin u svemu vidi reklamu, ono “heroj dana”sam sebi ce orden dodeliti.a gradonacelnik se vratio kad je najgore proslo.udise vec 3 dana cist vazduh i deli otkaze.

  8. @Tixi:Ja-sinoptik poluprofesionalni ovih dana, mislim da ce do vikenda biti dovoljno vazduha sudeci po kretanju vazdusnih masa. Za vikend mi se cini da ce nas opet zaviti sivi oblak dima. Samo smireno, zatvori prozore, popij neki sedativ, stavi masku, i cekaj prvi sneg. Ne znam sta da ti kazem. Ja za vikend odoh u Smolensk, pa kad se vratim u Germaniju, a za posle cemo videti. Ako se taj oblak nastani za stalno, nece mi se u Moskvu ni vracati!

  9. Jef says:

    Jesi li bar mogla da ospavaš na poslu I-)
    Btw. Je l Putin bio bez majce dok je gasio požar, znam da voli da se pokazuje ;;)

  10. Jef says:

    Putin je bre Džejms Bond :-)

  11. zakeralo says:

    Ndam se da nece preuzeti busilicu nase cika zube posto je ona slomila desnu ruku hraniteljku.

  12. JX says:

    sta ima novo u Moskvi, vise ne pises? Pozdrav iz Osake

  13. Uuu, Osaka!!! Nikako da sednem i da pisem. Ucim nemacki pa sam zauzeta. Bice jedan kuhinjski post. Samo ucim nemacki i kuvam!

Leave a Reply