Крошка картошка

Ko o čemu, ja o hrani. Prijela mi se kroška kartoška al poželeh da je sama napravim. Dakle, 4 krompira se operu, stave samo tako u rernu i kroz sat vremena su pečeni. Kako to babuške iz Kroške rade,  krompir se raseče, i dok je još vruć, unutrašnjost se pomeša sa maslacom i sirom koji se dobro topi, a zatim se na sve to dodaju salate koje sami smislite.  Ja volim još da dodam i mladi sir, ne puno slan, pa ga pomešam s jogurtom da bude onako fin, kremast. Приятного аппетита!

Крошка картошка

Крошка картошка

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

8 Responses to Крошка картошка

  1. leva noga says:

    ijao gde me nadje! sa kroskom se pojavio i stomak koji se sad samo siri :)

  2. hermanplatz says:

    Koliko se ja secam u Moskvi a i u Berlinu to su bili dzinovski krompiri koji se peku umotani u alofoliju.U Berlinu ga zovu “kumpir” i prave ga Turci.

  3. Marica says:

    Ja sam odrasla na ovom krompiru :)
    Moj tata je uvek ovako spremao krompir, ali ga ne sece na pola nego nam ga oljusti i onda smo ga mesali sa kajmakom, a uz to jeli ajvar. Kad god obilazim moje ja smaram tatu da mi ga pravi. Ima nesto u tome kad ga on ljusti, mnogo je sladji :)
    A kada ga spremam za rucak u zemljama gde kajmaka nema obicno ga jedem sa kremastim budjavim sirevima, oni su nekako najslicniji kajmaku :)

  4. LN, vrlo je jednostavno, mozes ih i sama napraviti, ja zivi dokaz:)

  5. Herman, krompir je bio velik, nasla na obliznjoj pjaci, ali folija i nije toliko neophodna. Zapravo, ako se peku bez folije, onda im je i kozura nekako hrskava a unutrasnjost brasnjavija, Ne budu vlazni spolja a unutra su meksi.

  6. Marice, ja ga uopste na kraju nisam oljustila vec onako, sa sve kozom pojela. Pa, da, bitno je da se sa necim finim kremastim sto se topi u unutrasnjosti krompira promesa. Da l je kajmak, pavlaka ili budjavi sir nije bitno:)

  7. LLara says:

    Ja sam uvek raspolozena za citanje o hrani, samo tako nastavi:)

  8. mamutica kika says:

    Imaju vojvodjani naziv “krompir u caksirama.Izraz malo vuce na turski,krompir se pece bez folije.U drugim krajevima rekose da je to “cobanski krompir”.Cobani ukradu krompir i mladi kukuruz u komsijskim njivama kad pada kisa naloze vatru i da vidis cuda i greju se i jedu.Prvi probah a drugi nikad.Mozda nekad na planinarenju.

Leave a Reply