Spomenik Juriju Gagarinu

Na metro-stanici Lenjinski prospekt, nalazi se prilicno impozantan spomenik Juriju Gagarinu. Naravno, u punoj velicini ga je bolje videti danju, ali mrak se toliko rano spusta na ulice Moskve da je pravi poduhvat napraviti dobru fotku. A ovo svetlo sto se vidi ispod Jurija, su ustvari lampe, namerno isecene sa slike tako da izgleda kao da se Jurij sprema da poleti u Kosmos :)

Памятник Юрию Гагарину

Памятник Юрию Гагарину

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

10 Responses to Spomenik Juriju Gagarinu

  1. leva noga says:

    meni malo glupo da komentarisem svaki post. gadjas me nekako pravo po sredini. obozavam ovog jurija. spomenik mislim :)

  2. Ali ja bas volim komentare:) Meni je ovo prvi bio da vidim spomenik izbliza. Dosad uvek iz kola, i samo prodjem. Sad sam planski htela da ga uslikam.

  3. ivana says:

    Kod Rusa, tacnije u Moskvi, je manje-vise sve impozantno. Secam se tog divnog osecaja nadolazece radosti kada pred ocima niotkuda iskrsne neka nova znamenitost (jos veca radost ako je znamenitost iz knjige, tj. bila obradjena na casu ruskog :) ) I koliko god da smo znali da je sve veliko i neobicno lepo, jos vece i lepse je bilo uzivo, posebno za nas rusofile :). A spomenika, raznih, narocito gvozgenih koji zadaju muke pri pokusaju da “stanu u aparat” (onaj ne-digitalni). Secam se jedanog, ne pamtim ni kome ni cemu, pamtim samo da je neki ogroman celicni pioni, koji se bukvalno stvorio pred nama kada smo resili da samo jednu metro stanicu prosetamo u povratku sa Lomonosova kuci u Puskin (ne treba ni da pominjem koliko nam je trebalo do naredne metro stanice).

  4. elektrokuhinja says:

    Ivana pa ja uopste ne znam ni za kakve dzinovske celicne pione. Znam za one velike konje u blatu, u parku kod Puskinovog Muzeja, blizu Hrama hrista spasitelja, to je valjda iz neke Solohove price. Ali pioni??? Hmm. Moracu da potrazim.

  5. ivana says:

    Na brzinu sam kucala pa nisam citala. Pionir (izostalo jedno r). Ogroman (moras potpuno da dignes glavu i oci da bi ga sagledala). Odjednom se stvorio pred nama, nakon dobrih 40-tak minuta pesacenja-trazenja sledece metro stanice. Nemam pojma gde je to. Secam se samo da smo se vracali sa Lomonosova. Mozda nadjes :)

  6. ivana says:

    E, da, nama je to licilo na pionira, a mozda predstavlja nesto sasvim drugo (ne secam se). Secam se samo da u okolini nema niceg interesantnog.

  7. Pingback: True Religion Jeans

  8. Pingback: eso gold

  9. Pingback: lunette ray ban femme

  10. Pingback: RayBan Outlet

Leave a Reply