Piletina sa krompirom i salatom od pasulja

Ko ne voli previše da se zamajava po kuhinji dok kuva, onda je ovakav ručak idealna stvar.

Jednostavan recept za piletinu sa krompirom, iz rerne.
Potrebno vam je jedno belo meso koje se posoli, pobiberi, i pospe paprikom u prahu. Naseče se krompir i sve se to lepo zajedno stavi u jednu nauljenu tepsiju. Još je tu bilo i par šampinjona pa sam i njoh dodala, pred kraj.  Ja volim da preko ovoga svega dodam malo vode, onako da popline, da se piletina ne bi osušila. Dodam u sve to jednu kocku od supe i stavim u rernu na nekih 45 minuta. Piletina će biti meka, a ne suva, a krompir savršen, a plus vam ostane i sos. Ma prste da poližete!

Uz ovo sam napravila i neku varijaciju pasulj-salate.
Šareni pasulj se ostavi preko noći potopljen u vodi, a zatim ga je dovoljno kuvati oko sat vremena. Stavi se u jednu lepu činiju a onda dodaje ono što vam se nalazi u frižideru. Primera radi narendana šargarepa, kukuruz, leblebije skuvane prethodnog dana i rotkvice. Sve se to začini balzamikom i uljem od semena bundeve (koje je za mene potpuno otkriće ukus je potpuno fenomenalan). To ulje daje takav šmek salatama da ne znam kako sam ranije živela bez njega. Crno je potpuno, konzistencije kao nafta ali ukus je tako, specifičan, kao sama esencija semena. Sad ga trpam u sve moguće salate.

Kao i uvek, sam proces kuvanja me toliko zaokupi da zaboravim bilo šta da fotkam, ali uspela sam kad je sve već postavljeno na tanjir.

Ručak

Ručak

This entry was posted in recepti and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Piletina sa krompirom i salatom od pasulja

  1. Marica says:

    Ja bas izbegavam da spremam krompir i meso zajedno. Kad bolje razmislim, meso uvek pripremam posebno. To verovatno zato sto ljubitelj mesa nikada nisam bila, pa je jos moja mama uocila da ako spremi posebno meso i povrce postoji veca verovatnoca da cu i jedno i drugo jesti. I jos od tada mi ostade ta navika, s tim da sada mesnati deo prepustim svojoj boljoj polovini.
    O ovom bundevinom ulju si vec pisala i bas sam ga trazila tada da isprobam, al’ ne kupih zbog boje. Jednom sam kupila tamno sirce i nekako mi salate izgledale tuzno kada potamne, pa sam prestala da ga koristim iako je ukus bio cak cini mi se bolji.

  2. ђакпешак says:

    Nekako mi ne ide pasulja i krompira zajedno.

  3. elektrokuhinja says:

    A sto ne krompir i meso? Za mene je to neki default. Nisam ni ja neki ljubitelj mesa, uglavnom kuvam za “one druge” mesozdere, pa se i ja prilagodim vikendom. Preko nedelje jedem povrce i to je to:)
    Bundevino ulje je stvarno super, a kad se naviknes jednom na “crne” prelive bice ti sasvim ok. Jeste, na pocetku i meni smetalo sto se sve “zacrni” ali sada mi je to nekako normalno. Tamno sirce verovatno je bilo balzamiko? Ja ga se ne odricem ma koliko da je crno:)

  4. elektrokuhinja says:

    Djakpesak, oasulj salata ide sa svim! I tacka!

  5. Marica says:

    Pa ne znam, krompir mi je nekako sam po sebi glavno jelo. Pa ako jedes krompir i meso, nema mesta za ostalo… valjda.
    Ne znam ni sama, nikada o tome nisam preterano razmisljala. :)

  6. elektrokuhinja says:

    Marice, kod mene ima mesta itekako. Ja bas volim da jedem. Uh!

  7. Jef says:

    like:-)
    ja obico kupim “Frikomovu” mesavinu, mesicku ili balkansku,pa moja salata bude vise kao varivo, i to sareno :-)

  8. elektrokuhinja says:

    Znam te mesavine al ja nesto vise volim kako god a da nije zamrznuto. Od smrznutih volim samo kukuruz i grasak ostalo mi nekako prekuvano deluje, il ja ne znam da ih napravim. Ovde su naravno popularne te neke mesavine za bors supe, za “olivje” salatu” sto je mi zovemo “ruska” i neke kineske razne mesavine, ima i paelja i svasta nesto, al opet mi nekako nije to-to :)

Leave a Reply