Garaže

O ovome sam već pisala. Na svakom koraku, oko zgrada, po centru ili po obodu grada, u fensi a i u siromašnim  delovima grada, naići ćete na ove ekstremno ružne garaže. Kao da ih je neko uzeo od danas do sutra, sklepao od lima koji mu ostao od neke šupe, i postavio ih uz kolovoz. Postoje čitavi “kvartovi” ovakvih garaža. Mnogo mnogo ružno. Na svašta se čovek navikne, pa je meni ovakav prizor na primer normalan. Ali sećam se, tek kad sam stigla pitala sam se čemu služe i zašto ih u tolikoj meri prave. I zašto ih bar malo samo malo nekako ne ulepšaju. Ovako od jednog običnog kvarta naprave da izgleda kao nekakvo cigansko naselje.

Ružne garaže

Ružne garaže

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

4 Responses to Garaže

  1. Marica says:

    Pojedini blokovi na Novom Beogradu imaju iste ovakve garaze. Cela slika me podseca zapravo na NB.

  2. leva noga says:

    secam se tamo kod mene na prazskoj, cim se prvi suncevi zraci pojave, ekipe se okupe i otvore garaze, sredjuju stara kola, ili motore, neki su tu drzali male traktore. naravno pije se pivo i slusa muzika, niko se ne druzi nego svako raducka i uziva.
    mislim da oni koji ne idu na dacu idu u svoje limene garazice :)

  3. elektrokuhinja says:

    Marice, kad se izadje iz centra, Moskva i jeste kao Novi Beograd, samo zamisli Novi Beograd koji je jedno 50 puta veci. Plus ima metro, plus ogromne trzne centre na sve strane.

  4. elektrokuhinja says:

    LN, jeste, leti se ori muzika i klinci popravlaju sto kola sto motore i piju pivo ispred.

Leave a Reply