Još 5 dana

Odbrojavanje je počelo.

Pomislio bi neko (na primer ja) da je jednostavno svaki dan postaviti po jednu običnu fotografiju iz sopstvenog okruženja. Ako vam se dan pak sastoji iz rutine, teško da će inspiracija trajati dugo. Istom ulicom se ide do metroa, istom tom se i vraća, niko naravno nije blesav da samo zbog dobre fotke koristi neku drugu metro liniju i suočava se sa gužvama i dosadnim prelazima. Uglavnom postigla sam ono što sam želela. Da jednog dana ko zna, kroz godinu-dve kad pogledam unazad imam kakav-takav podsetnik na ove poslednje moskovske dane. Svaka slika je ustvari i mali deo zivota za koju me vezuje nekakav dogadjaj. A skup malih događaja daje jednu veću sliku o vremenu koje sam ovde provela.

Svi me pitaju-šta ćeš raditi ovih pet dana? Odgovor je isti-nemam pojma. Ne izlazi mi se nešto preterano na -13C, ne šeta mi se po zaleđjenim ulicama. Sve sam već videla i to po nekoliko puta, sve muzeje koji su me interesovali sam posetila, bila po svakakvim  klubovima, žurkama, koncertima, izložbama… Lepo je bilo ali i sasvim dovoljno.

Vreme je za neke druge meridijane.

Još da spakujem tri godine života u 60kg i put pod noge.

Ako neko ima korisne savete za pakovanje, molim ne štedite “papira”. Mislim, na one savete tipa, čarape staviš u cipele, marame između svega ostalog po koferu rasporediš, peškire ostaviš u Moskvi i tako to.

 

 

 

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

13 Responses to Još 5 dana

  1. Marica says:

    Jao jos malo. Mogu misliti kakva te “trema” sada drma, tj. kako ce te tek drmati na dan puta :)
    Ovde je bozanstvenih 10 stepeni sa suncanim vedrim nebom, i tako namerava da ostane do kraja nedelje. Cenim, da tamo gde ides nije velika razlika :)
    A savet za pakovanje… e pa ovako… spakuj sve u pakete i posalji postom :)
    Ako je to preskupo, onda guraj i nabijaj nogama dok savovi ne popucaju. ;)
    Srecan put i pisi kad stignes :)

  2. leva noga says:

    ja sam vrucarala tanjire i case i prekrivace koje sam kupila u ikei, u svaku casu sam stavila po carapu, a onda majcom umotavala tanjire i ostalo.

    ipak mozda najbolja stvar za pakovanje su vakum kese: stavis sta hoces, uzmes usisivac isisas vazduh i debljina nije veca od 1-2cm i tako jedno na drugo, pa od gore cipele pa izmedju svasta nesto…

  3. LLara says:

    Ja sam u slicnim situacijama ostavljala bez milosti i nikad vise nisam razmisljala o tim stvarima. Ali ne znam da li je to za svakog najbolje resenje:)

  4. tame non-racing driver says:

    Koristi ono što si učila u školi – princip spojenih sudova.

  5. elektrokuhinja says:

    Marice, treme za sad nema, al pretpostavljam da ce petak biti paklen, posto mi je let tek uvece. Ima taj dan da provedem u najvecoj panici kao sto to samo ja umem :))

    LN, ja tanjire, tostere kettle, cak posteljinu ikeinu moju lepu (avaj!) ostavila dragim ljudima. Jos cu da vidim sta s peskirima ali nekako verujem da nece biti mesta.

  6. elektrokuhinja says:

    Laro, mislim da je tvoj princip najslicniji mome. Oslobadjanje prostora oslobadja dusu :) Ma vec sam pobacala sigurno 10kg neke demode stare garderobe (koja jos samo u Rusiji moze da se nosi).
    Stagod en stane u kofer bacice se bez grize savesti-to su ipak samo stvari!

  7. elektrokuhinja says:

    driveru, da li ti stvarno mislis da sam ja nesto u skoli ucila??? (Morala sam cak da izguglam sta je princip spojenih sudova).

  8. tijanatixy says:

    Najvise volim bacanja stvari , bespotrebnih i suvisnih.uostalom tamo gde ides imaces ikeu pa ces moci da kupis nove lepe peskire i sve ostalo:))..moj dragi trenutke pakovanja zove tetris. znas ono okreni ,obrni, stavi ,uglavi…daj manju kocku daj vecu..daj farmerke ovde majcu izbaci..pa onda drugi nivo:):)))..ja sam u pakovanju trenutnom za bgd (svadba neka) i skijanje austrija. gde cu ski pantalopne , jaknu, pancerice,,a pa prvom imam neku svadbu u bgdu, sta poneti, jel hladno , jel toplo…ah ..poznato sve vec.

  9. @Tix, poklanjanje+bacanje=omiljena aktivnost. Em se oslobodis nepotrebnog a plus jos nekoga i usrecis.

  10. Maja says:

    da ponovimo. :)
    “poklanjaj i baci”
    “guraj i nabijaj nogama dok savovi ne popucaju.” -> moja omiljena. :)
    “vakuum kese”.

    srecno i nemoj paniciti. :) a gde ides? ja sam na zalost propustila tu informaciju …

  11. elektrokuhinja says:

    Maja, idem prvo kuci a zatim u Nemacku. Sta i gde posle ni sama ne znam. Za sad sam tako odlucila pa kud puklo!

  12. ђакпешак says:

    Sve sto stane u jednu torbu dovoljno je a ostalo je za ukras.

  13. Jef says:

    Imam ja jedan savet.
    Stvari koje nisi nsila neko vreme, najverovatnije je da ni neces. ostavi ih, daj ih nekom, nemoj ih gurai u dragocenih 60kg. Been there, done that:-) Ja sam preplatila kargo i onda ovde podelila gomilu kojecega.

Leave a Reply