Prvi utisci iliti Elektrokuhinja međ Švabama

Stigla ja u Schwabenland. Priznajem, nisam se još sasvim niti odomaćila niti navikla. Bitno je-nema snega! Onaj sneg koji ti toliko ide na živce u Moskvi kad krene da veje u aprilu na primer, (mart je normalno snežan uvek), ili oni crni smetovi pored puta, ili temperature ispod nule, e pa nema toga ovde. Čak me je i sunce ogrejalo prvih par dana. O sreće li velike za smrznuto moskovsko čeljade! Ovih dana se pak nebo natmurilo ali i to je bolje od mraza i snega. Ovako izgleda pogled kroz moj prozor ovog jutra:

Čime se to elektrokuhinja zanima prvih dana međ Švabama? Istražuje klopu, prodavnice i pekare (Nemcima dati medalju za lebac, odličan je, sa svim semenkama mogućim crn beo, kakav god ti duša ište). Ide u kafane i isprobava lokalne specijalitete. Šta je kaiserschmarn, kako se jede i zašto se služi sa viljuškom i kašikom je za mene ostala misterija. Podseća na naše gomboce samo u rinfuzi. Zanimljivo. Mora da sam izgledala kao najveća seljanka jer nisam koristila i kašiku i viljušku već samo viljušku. Pa dobro, čovek se uči dok je živ je l te.

 

 

Pije pivo (još jedna medalja za pivo, male lokalne pivare, raznolikost ukusa i mirisa). Posle ruskih piva ovo je pravi melem za dušu.

Gleda ljude u tramvaju, na ulici u restoranima. Sve mi nekako zanimljivo.

Vežba Nemački. U prodavnici, na ulici, u restoranima i kafanama. Nemam ja problem da pričam ni najmanje. I volim ono kotrljajuće rrrrr. Ma nemački je ustvari stvoren za mene!

Gleda zgrade. Nema samo Novi Sad arhitektonske promašaje, ima ih i na zapadu. Molim lepo, zgrada u starom delu grada, al sva od nekakvog alubonda ili tako nekog materijala za hale. Možda je ovo nekakav eksperiment.

Eh, da, nisam ga uslikala, ali što se eksperimenata tiče videh vrlo interesantan prizor. Prolazim kroz centar, pešačku zonu, a na klupi sedi momak od 30tak godina, ima zalepljen dildo na glavi (providni), a preko normalne garderobe nosi jedan lep rozi vrlo sexy negliže. I čita knjigu.Sigurna sam da i on ima svoju životnu motivaciju.

Aj pa živeli onda!

This entry was posted in Stuttgart. Bookmark the permalink.

9 Responses to Prvi utisci iliti Elektrokuhinja međ Švabama

  1. Marica says:

    Taj s dildom na glavi mora da je neki buduci mladozenja, pa ceka ekipu na klupici. :)
    Elem, kod nas je lepse vreme, sunce sija, milina :) Al’ ovih dana obaramo rekorde po visini temperature u Nemackoj.
    Kada smo mi dosli ovde, mene su najvise iznenadile one proste, ruzne zgrade, s prozorima, bez terasa. I tako citave ulice. I to cim se malo zadje iz centra, kao one tamo u daljini sto se naziru na ovoj tvojoj slici, iza busa. Kad je pored njiha neka lepa starija, opet kao na tvojoj slici i ne izgleda tako strasno. Ali kada se nanizu, katastrofa. To me uvek nekako smlati po nemackim gradovima… no dobro u necemu se moralo ziveti posle rata.
    A za lebac, istina – nigde hleba k’o u Nemackoj. Crnom, integralnom i slicnim se ne cudim – to je njima valjda tradicionalno, al’ me beli u hiljadu i jednoj varijanti oborio s nogu. Bas se jutros udavih u nekom belom s maslinama. Njam :)
    I zavidim ti s tim Nemackim. Ucim ga vec skoro 2.5 godine i dalje se ustrucavam da pricam na Nemackom. Obavim je sve kupovine, nabavke, ustvari recimo i sa tetom koja mi vraca porez, ali se ne osecam lagodno da ga pricam sa prijateljima, poznanicima, kolegama. Na poslu se bezobrazno nabusim, kad mi se neko obrati na Nemackom, u sred Nemacke ;)
    Zavidim ti na tom odusevljenju novim pocetkom. :) Nadam se da ce ti i ostale stvari koje budes otkrivala u Nemackoj prijati.
    I pisi. Cesto i puno. Mozda me tvoji postovi nateraju da zavolim Nemacku :)

  2. elektrokuhinja says:

    Nisam znala da je to za bachelors party! Ozbiljno??? Ja mislila neki perverznjak/egzibicionista/socijalni eksperiment!

    Ovde nema sunca, sumorno je ali nije jako strašno, navikla sam ja na mnooogo gore.

    Ja nekako čak ni te proste zgrade ne smatram ružnim, jesu one vidi se na frku izgrađene ali percepcija mi se od Rusije dosta promenila, pa sve što nije 20tospratna raspadnuta zgrada-spavaona za mene je fenseraj. Stvarno me mnogo promenilo rusko iskustvo. Za mene će mislim u budućnost sve osim možda mongolskih jurti biti čista estetika. Mada i jurte imaju neku svoju estetiku mora se priznati. Kogod misli da zna šta je ružnoća nek dođe u Moskvu:)

    Ah, nemački, taj jezik je meni uvek bio super. Baš volim kako zvuči. Mislim da je na skali jezika koje volim prvi francuski(mislim-kome nije) a onda ide nemački.

    Pisaću, znaš mene, gdegod se zadesim. :D

  3. leva noga says:

    mozda je moglo drugacije, ali ovo je nista naspram novog sada. meni je skroz prihvatljivo (da se ne raspisujem zasto).

    ja sam se ovog vikenda provozala delovima novog sada gde obicno ne zalazim, i jako jako jako sam tuzna. velika je steta sto je novi sad postao toliko ruzan grad. centar je ne promenjen, ali zapusten i detalji poput fontane u katolickoj porti i “poplocanja” centra su pokazatelji totalnog rasula…

    o ulicama ne zelim ni da pricam.

  4. Ln, mogu misliti. Nova detelinara mozda? On, zgradica do zgradice u tom specificnom “napravi ga za nedelju dana” stilu. Sa onim badzama na krovovima i kvazi ukrasima vojvodjanskim. Meni je ta sva nasa novogradnja jeziva. Ajde centar i nije tako strasan ako izuzmes onu grozomornu jevrejsku ulicu. Pa ta ulica meni lici na buvljak! Sa nekim radnjicama-udzericama, kucama poluraspadnutim, haustorima zapustenim. Joj. Bolje da ne pisem vise, samo cu se najediti.

  5. leva noga says:

    najediti, obozavam tu rec.
    juce sam sedela sa kolegom i bas smo o tome pricali, oboje smo vec slomljeni po tom pitanju, a on jadnicak jos i radi u ns.
    samo jos jedno a tice se centra, ja sam u fazonu ako nemas para da uradis kako treba nemoj ni da radis. asfaltiranje centra je kolosalna sprdacina.

    a novosadjani cute…

  6. tijanatixy says:

    ma sve volem:))) u austriji sam prosle nedelje dva puta jela te njihove od patispanja dronjke pa posute secerom u prahu pa umaces u neki dzem od cega oces..jaoooo sto je dobro… pa kajzerice svako jutro , dobih 2 kile samo na racun tih hlebastih djakonija.pa svakodnevno javljanje u svakom restoranu i prodavnici, kada cujem sa osmehom gruss got( nemam ono ostro s na tastaturi) mene neka sreca obuzme. eh trenutno u moskvi sneg hladno magla, ja bolesna ceo vikend i danas, sutra idem na posao.eeeeeeeeeeeeeee. ma meni je ova zgrada od cudnih materijala super…samo da nema prefabrikovanih ruznih 20 -to spratnica…pa i taj dildo na glavi verovatno znaju da nose:))) ne smem ni da pomislim kod rusa i ruskinja kakav bio bio u dnevnoj kombinaciji..

  7. tijanatixy says:

    danas veje i veje i veje i veje…i veeeeeeeeejeeee sto bi rekli rusi “kashmar”

  8. Jef says:

    :-)
    Srecan novi pocetak :-)

  9. Pingback: WWW.XMC.PL

Leave a Reply