Cinema city

I dok tako pokušavam da pronađem neki smisao u ovom mom beskonačnom čekanju odlučih da odem u bioskop. I gle radosti! Em festival, em sve neki fini novi i ne-holivudski filmovi, em karta košta samo 150 dinara! Milina!

Još jedan plus je nova klimatizovana Arenina sala, što je za moju prirodu šišmisa najbitnija stvar. Rado bih provela čitave tropske dane u nekom hladnom i mračnom prostoru gledajući filmove.

Dakle, ko ne zna šta će sa sobom, eto mu zabave. Doduše samo još danas i sutra al i to je nešto…

Odlični jučerašnji film mladog nemačkog režisera Jan Schomburga, koji nam se na kraju i predstavio (baš lepo od njega), Above us only sky:

I onda, kad sam već bila u bioskopu, zašto ne otići na još jedan: When we leave, tursko-nemački sa Sibel Kekili, (ko se seća Gegen die Wand)

Prvi za svaku pohvalu, drugi nekako, možda ne za one sa slabijim živcima.

Ja odoh danas opet. A šta vi radite po ovim vrućinama?

 

 

 

This entry was posted in film and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Cinema city

  1. LaMediaMix says:

    Ja posto nemam terasu ni dvoriste, pocela sam da koristim park kod hrama Sv. Save, koji mi je u komsiluku, u tu svrhu. Knjiga i sok/voda/kafa, predvece…Velika je guzva, ali se trudim da ignorisem

  2. elektrokuhinja says:

    Svidja mi se ta park varijanta. Za mene je ipak suvise toplo da izlazim tokom dana, dobro, mozda uvece. Uh, sto je lepo sto je pala kisa…

  3. Jef says:

    Da li si ti uopšte odlazila za Švabiju???
    Ja isto pratim Cinemacity, pogledala sam 5-6 filmova, i poprilično sam snizila kriterijume :-))) Sa jednog sam čak izašla jer mu se nije nazirao kraj!!! Svideo mi se jedan argentinski “Zidovi koji nas dele” http://www.youtube.com/watch?v=fPc9D5eLLig i domaći “The Box” .

  4. Jesam, otisla na dve nedelje a sad sam opet ovde evo vec nedelju dana cekajuci (nazalost). A meni se eto svi dopadose kojeg god da sam se dohvatila:)

  5. Video u najavama da ce biti i novi film Sveraka, tipa koji je radio “Kolju”? Gledala?

  6. Marica says:

    E bas ovih dana razmisljam, kako jedna od retkih stvari na koju sam se u Nemackoj prilagodila je vreme. Vise mi ne smeta ova hladnjikavost sada vise ne mogu da podnesem nista iznad 30 stepeni. Mislim, prija na kratko ali srpsko leto… hm tesko.
    Bilo bi dobro ako nadjem negde da poskidam te filmove. Vec godinu dana gledam samo anima serijale. Znas kako ljudi skinu par sezona neke americke serije pa se zakucaju ispred monitora na par dana. E tako ja vec mesecima neispavana idem na posao :)

  7. @preslicavanje, nisam taj gledala ali sam zato 5 filmova ukupno pogledala u tri dana:) Osecam se bas nekako kao da sam svu lektiru procitala. Plus je vecina filmova bila besplatna. Eto da nam je vise ovakvih dogadjanja gde bi nam bio kraj…

  8. Marice, mislim ako bih morala da prezivljavam jedno leto u Srbiji da bih sasvim sigurno klimu instalirala. Bas tako, sve sto je preko 25C je za mene vrlo neprijatno. Znas ono, ako je hladno, dobro se obuces i ne smeta ti, a ako je vruce, ne mozes iz sopstvene koze nikako.

    Ti bi se odlicno slagala sa mojom ex cimerkom koja je jedno pola godine samo gledala anime, kao opcinjena. Tako da cula sam i za takvu vrstu zavisnosti, od japanskih crtaca:)

Leave a Reply