Tvrđava

Petrovaradinska tvrđava je potpuno savršena predveče. Kako su se malo dani rashladili, pa je moguće izaći iz sobe, počela sam da pravim izlete po okolini. Jedan dan centar, drugi dan tvrđava… jedino se bojim da će mi vrlo brzo ponestati putanja za šetanje, jer  ipak, Novi Sad je mali… Pa dobro, u tom slučaju tu su Karlovci :)

 

 

 

A na tvrđavi,

em nema ljudi

em nema kola,

divno je i tiho,

i svežije nego u gradu.

 

 

Austrougarske arhitekte su moram priznati posao odradile majstorski, pa ako se zadesite na tvrđavi u večernje sate imaćete pogled na vatreni zalazak sunca iza Novog Sada, onako, kao sa razglednice.

Pronašla sam novi, simpatičan kafe, usamljen i izdvojen od ostalih, okružen ateljeima i potpuno prazan. Sela sam, popila kafu i šta drugo nego čitala. Ko se upusti sa mnom u raspravu, teško njemu.

 

 

This entry was posted in knjige, relax&enjoy and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Tvrđava

  1. procedura says:

    ah, još malo…

  2. elektrokuhinja says:

    Kako znas??? Hocu i ja da znam da l’ je jos malo ili puno:)

  3. svemiron, ti to mene zoves u goste?

  4. Marica says:

    Tvoj izbor knjiga za citanje dok se ceka viza me fascinira. Ja sam citala iskljucivo Praceta, Adamsa, Brajsona i tako tu manje ozbiljnu literaturu :)
    No s tim zalaskom, valjda ide sve :)

  5. Marice moram necim da okupiram mozak ne bi li mi mozdane celije koliko toliko prezivele period bez ikakve aktivnosti. Osecam kako zaglupljujem svakim danom sve vise i vise. :(

Leave a Reply