To-do lista

1. Kupiti bicikl. Pod hitno. I voziti se do posla svaki dan. Ukupno 20 kilometara bi trebalo da bude sasvim ok za fizičku aktivnost. Jadno dupe da se malo pokrene, ovo sedenje po 12 sati će mi doći glave…

2. Kupiti sofu, lepu, crvenu. Za drugaricu koja dolazi i potencijalne goste. Takođe kupiti tiganj kao i  otvarač za vino i pivo. Ne pokušavati otvaranje flaše piva sa turpijom za nokte (vidi se da sam žensko).

3. Na poslu grickati šargarepe i celer štanglice. Ponekad banane. I smanjiti kafu u svakom slučaju. Posle kafe mogu do 2 ujutru da brojim zvezde.

4. Otići na koncert u disko-komšiluk. Inače ima da završim okružena mačkama kao najboljim drugaricama.

5. Ne osećati odbojnost prema uzvikivanju” Mahlzeit”-a u vreme ručka, što u prevodu znači “vreme za jelo”, ali se koristi umesto pozdrava. Opustiti se i oduševljeno uzvikivati Mahlzeit zajedno sa ostalima (iako i dalje zvuči neviđeno glupo).

6. Ignorisati planere koji mi bulje u dekolte pri pozdravljanju. Shvatiti to kao kompliment i ne jediti se, ipak sam jedino žensko, buljili bi u dekolte i godzili verovatno.

E tako lepo, kad čovek sve stavi na blog, onda mora toga i da se drži.Da vidimo dokle ću dogurati za mesec dana:)

Mahlzeit i vama!

This entry was posted in Bielefeld, blog. Bookmark the permalink.

6 Responses to To-do lista

  1. Marica says:

    Mene su Frankfurcani ubedjivali da samo oni koriste Mahlzeit kao pozdrav. Znaci i to su me slagali :)

  2. elektrokuhinja says:

    Ooo, ne da ga koriste kao pozdrav, nego ga baš baš koriste. Zar nije to nekako perverzno? Mislim neko ti kaže: “vreme za jelo”, a ti na to treba da odgovoriš “vreme za jelo” takođe. Trudim se da mi ne bude glupo al ne ide mi:)

  3. Cica says:

    Želim ti da istraješ i uspeš u svojim namerama. Jedino mi je sporna tačka 6. Zbog čega ? Ako npr. obučem novi komad garderobe to je zato što želim da ga svi vide (priča “u tome se osećam dobro” ne pije vodu). Tako je i sa dekolteom. Ako je tu on zaslužuje pažnju…

  4. LLara says:

    Kakvo je to mesto? Daj neke slike:)

  5. @Cica: to i ja sebi kazem.

  6. Laro, pravo da ti kazem nemam neke slike a i nekako mi bezveznjikavo da se turisticarim sa fotoaparatom po Bilefeldu. Raspitala sam se kod lokalaca kolega,i ispliva tu sve i svasta. Zapravo trebalo bi da ima zanimljivih kutaka u okolini. Cim nabavim bajs, krecem u osvajanje ovih predela, pa cu i da fotkam usput.

Leave a Reply