Bilefeldske kiše, bicikliranje i gaće sa pijace

Posle letovanja dočekao me je Bilefeld, a kako drugačije nego sa kišom. Razvila sam jednu teoriju, proučavajući lokalni geografski položaj, strujanje vazduha i blizinu okeana, po kojoj se Bilefeld nalazi direkt u centru najkišovitijeg dela Evrope. Jedino može da se meri sa Londonom. Možda.

Na primer, kiša je padala od nedelje do četvrtka bez prestanka. Ponekad je sipila, vrlo često je lilo ko iz kabla, a uglavnom u ranim jutarnjim časovima je grmelo i sevalo. To mi nikako ne ide u moje srpsko shvatanje klime, jer kod nas na jugu, grmi i seva uveče, posle sparnog dana ili posle nekoliko nedelja izuzetno toplog i suvog vremena, pa se tamo nešto u atmosferi naelektriše. Čudom se čudim jutarnjim munjama.

Moji dani su prilično identični. Ranojutarnje ustajanje, doručak, trk u bus jer se biciklom ne ide po kiši. Posao i ručak, stub do stuba i temelj do temelja, pa uveče kući, sa kišobranom u ruci.

Danas sam ipak odlučila da isprobam sreću i iskoristim naoko suvo vreme, da stignem za pola sata do posla. Dosta mi je busa. Prvo je bilo suvo, nekih dva minuta, onda je počelo da pljušti, za nekih deset minuta je prestalo, potpuno sam se osušila, a onda posle 20 minuta je opet počeo pljusak. Dva puta sam pokisla, bila potpuno mokra i dva puta se potpuno osušila. Prognoza za sutra: kiša.

Kao što u Bilefeldu ima kiše na pretek tako na primer nema gaća uopšte da se kupi. Nigde. Ili se kupuju izuzetno skupe a bogami i nepraktične svilene gaće, što se koriste za specijalne prilike i striptiz u kućnoj radinosti. Ja se eto lepo pitam gde kupuje normalan svet one peri-deri gaće za svaki dan, pamučne najobičnije, bez striptiza i čačkanja tangi. Bitno je da kiše ima a da gaća nema. E pa da vam otkrijem tajnu. Gaće se kupuju u Novom Sadu, i to na pijaci! Odlične su! Divne, pa na prugice, pa na tufnice, od pamuka, milina za guzicu. Prošle su najgori program u mašini za pranje i eno ih žive i dalje. Dakle uživajte u svojim pijačarskim gaćama dogod ih ima da se kupi!

 

This entry was posted in Bielefeld. Bookmark the permalink.

7 Responses to Bilefeldske kiše, bicikliranje i gaće sa pijace

  1. Marica says:

    Kako nema gaća? Nema čak ni u Kaufhofu, H&M, C&A, i tako tim? Tebe će to selo naterati da kreneš da naručuješ stvari preko interneta. :)
    Nego to vreme kako ga opisuješ mene podseća na Frankfurt. U Berlinu je situacija mnogo bolja. Pada kiša, ali ne tako “neprirodno”. Doduše moguće da sam se ja već navikla na klimu, da više i ne primećujem.

  2. H&M gace ima al su krojevi il za decu il za babe. I na tigraste motive mi ne pase nekako. C&A gace se raspadose posle dva pranja a i ruzne su mi. Kaufhof samo svilene gace za 15 evra. I tako dolazimo do spasilacke pijace. A preko neta garderobu ne kupujem jer moram sve da probam tako da to ne bi islo. Sestra mi srecom donosi marks i spenser gace za koji dan, juhu. To je ona varijanta, pet u paketu za 7 evra. I zasto nema M&S u Nemackoj, zasto???

  3. Jef says:

    Stvarno su džabe te M&S gaće! A gde kupuješ ovde, na Futaji? ta je doživeo tvoj blog, da se konsultujemo gde kupiti gaće, ahahah.

  4. Marica says:

    Cudan ti taj Kaufhof, u ovom nasem svega ima. Ima i M&S definitivno. A za cenu si upravu, ja i ne gledam dok trpam, al’ kad dodjem do kase i zatraze mi 100+ evra za dva grudnjaka i dva para gaca glava me momentalno zaboli. Ja doduse najvise volim Skiny (nesto i iz Ceske da sam ponela), ima ih u Kaufhofu. Ali njihov pamucni ves je samo za sportsku varijantu. Doduse, ja ih volim jer imaju dobar izbor onih top-ova, sto imaju odvojen deo za grudi a da nisu korpe. Idalno za moje treba-mi-lupa-da-ih-nadjem grudi :) Posto ne volim da nosim grudnjake, ove stvari savrseno rade posao do 3B velicine. A inace ne nosim klasicne gace, oducila sam se kad sam krenula da nosim elegantne (poslovne) pantalone jer mi bilo ruzno kad se ocrtavaju. Sad mi dupe gace zvace svakodnevno ili u varijanti tangi il’ onih spustenih tangi. :D A pamuk, sta to bese? U necemu i ja da pratim trendove :D

  5. Jef, ja sam ih uzela na saltelitskoj jer mi bila usput u nekom momentu. Ali verujem da je na futaji sigurno veliki izbor:)

  6. Marice, nisam nigde u Nemackoj videla M&S, to mora da je neki raritet. Ja se nekako grozim tih tangi, em su mi neudobne em neprakticne. Onda mogu isto tako i bez gaca da budem:D
    Jedino eto sto se ne ocrtavaju ali to me nesto ne opterecuje, kod nas na poslu nose se farmerice, juhu, ziveli inzenjeri.
    A za bruseve, nemci imaju sve, to stoji, za to ne stedim.
    Al gace, mora da ih bude bar dvadeset i da me nista nigde ne zulja. I da budu raznobojne, samo to!

  7. tijanatixy says:

    e sto mi se svidja gacarski blog.Ovde kisha pada i pada, i pada..onako ruski dosadno. Ja sam nekako u proteklo vreme pustila dupe ko italijanska udovica..pa mi i one gace sto nisu tange dodju kao tange..jbg..sada moram kupovati nove garniture gaca koji broj vece.

Leave a Reply