Šest malih mudrosti

Potrebno je tačno godinu dana od početka rada na novom poslu pa da krene da vas boli dupe zato što: projekat kasni, na gradilištu se desila nekakva govnarija ili zato što ne znate nešto. Iliti: ništa nije vredno vašeg nerviranja. Sve se nauči, gradilište se popravi pomoću štapa i kanapa i sutra je novi dan.

Kad vam je teško, bolje je lepo isplakati se, ko čovek onako, pa makar sami sebi suludo delovali. Gledanje u beli plafon je u tim trenucima takođe sasvim u redu. Tuga kad dodje mora negde i da izadje.

Ako vam se nešto ne dopada, reći to otvoreno. Komšiji koji je preglasan pokucati na vrata. Sa sve smeškom. Drugarici koja pravi od svog života svinjariju reći da pravi svinjariju. I lepo obrazložiti. A ona posle neka odluči.

Muškarci su tako laki. Dovoljno je da malo mrdneš dupetom i uradiće sve što hoćeš.

Pustiti nove ljude u vaš svet. Pozvati na kafu. Otići na čaj. Kad vas mrzi da se dižete sa sofe ili da izađete napolje, e baš tada izađite. I desiće se neočekivane lepe i magične stvari.

Django Unchained je vestern doveden do savršenstva. Uopšte ne morate da volite vesterne. Ali volećete Djanga. I muziku koja je kao i u svakom Tarantinovom filmu odabrana tako da svaka pesma odgovara uz scenu kao da je neko smišljao samo i specijalno za tu scenu. Tarantino je genije.

Odvrnuti zvučnike:

 

Anthony Hamilton & Elayna Boynton – Freedom from Atlantic Records Ltd on Vimeo.

 

This entry was posted in film, muzika, posao and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Šest malih mudrosti

  1. LaraR says:

    Ili, kao ja: Ako se dvoumis da li da odmah krenes da radis, ili da prvo procitas Elektro, uradi to drugo<3

  2. Jef says:

    I meni se Đango jaaaako dopao:-) Super ti post, kao magazin za srećniji život:-)

  3. raskorak says:

    navucena sam na djangov soundtrack samo tako. obozavam tu pesmu, ali volim i elisa toffoli – ancora qui… ma sve je dobro, i film i muzika.

  4. e i ta je dobra. i ja ih slusam sad sve!!!

  5. Jef, magazin za srecniji zivot mi zvuci kao neki casopis za zene iz osamdesetih godina.:)

Leave a Reply