Nema ništa

Moji verni čitaoci, mama, tata i sestra, i poneki prijatelj ili neko zalutao tražeći ‘voz Beograd-Beč’, ili pak ‘Kako oženiti ruskinju’, pitaju me: ‘Kad ćeš da pišeš’? Ili: ‘Zašto ne pišeš?’ Ne pišem jer nema ništa. Ama baš ništa.

Moja relacija je posao-kuća.

Na poslu radim i gradim,
pa se kući vratim,
i cveće sadim.

Postala sam baštovanka. Imam tri neke zelene biljke, sa belim cvetom koji procveta jednom godišnje i mnogo je lep ali to je to. Onda se biljka naglo ućuti i tako vegetira do sledeće godine i sledećeg cveta. Imam mentu koju sam sama posejala i na to sam jako ponosna. Imam nešto malo rozikasto što se sada razgoropadilo i treba da mu menjam saksiju. I Imam male afričke ljubičice. Koje su savršene jer možeš i da ih zalivaš, i da ih ne zalivaš, štagod radila, njima je super.

Vikendi su uglavnom kupovina-čišćenje fazon. Stan mi blista do granice ‘Možeš s poda jesti’. Jer nedelje u Nemačkoj su rezervisane isključivo za čišćenje. Nema šta drugo da se radi. Svi spavaju ili gledaju TV. Nit sam neki spavač ikad bila, nit imam tv. I onda čistim. To mi je zabava. Subotom uveče izađem. Sad mi nije bitno imam li društvo ili ne. Ako ga nemam, izađem sama. Odem na primer na koncert. I tamo se isćaskam s na primer Jonasom. Ako ne izađem sama, onda sam u duetu. Odemo u Milestones gde nam bosanski gazda naručuje šljivovice.

Bila sam u Ženevi, mnogo je skupa al imaju dobre cipele. I skijala sam se posle cirka dvadeset godina. Skijanje je super. Adrenalin i tako to.

Planiram Kopenhagen i Hamburg. Ako me s posla puste jelte. Kreće neki ruski projekat a ko će da ga radi ako ne stara prekaljena ruskinja u duši.

A kao poklon, tri nedeljne mudrosti:

Žena u tridesetpetoj mora da ima tri grudnjaka. Jedan crni, jedan beli i jedan sexy. Ko spadne na samo jedan pravac u kupovinu. I onda bankrotiraš pa se stiskaš do sledeće plate.

Kako se hoda na visokim štiklama? Staneš na one od 12 cm, prošetaš se dva koraka po stanu, noge ti otpadnu. Onda staneš u cipele sa 7cm štiklom i bude ti kao da si u banju ušao. 7cm, pih, ništa posebno.

U modi su neke oklembešene velike cvetne zelene haljine koje ni na šta ne liče, pa makar ih nosila i Vanessa Paradis. Ja furam ovog leta svoju modu. Neću da nosim otromboljene haljine i tačka.

I malo za đuskanje po stanu:

This entry was posted in Bielefeld. Bookmark the permalink.

11 Responses to Nema ništa

  1. LaraR says:

    Ja citam, uvek i sve:)
    Kakve su te haljine, nisam uocila. Imas neku sliku? Krece mi sezona putovanja, a da shoppingujem volim na putovanjima (ako se moze), pa da budem u toku, jel*

  2. elektrokuhinja says:

    Hvala na citanju. Mene raduje svaki komentar i svako citanje:)

    Rec je konkretno o H&M novoj kolekciji, sa Vanesson Paradis, kao modelom, a H&M ima vrlo agresivnu kampanju, vidim bar pet takvih plakata na putu do kuce. Plus novi Elle je pun H&M mode. Haljine su neke zelene, cvetne, dugacke. Ista takva su odela, i helanke. Sto sarenije, to bolje. Odela, za posao sa komplet cvetnim dezenima, u svim bojama, onako cirkuski. Ja za posao biram ipak nesto klasicnije. Moj stil u svakom slucaju je manje cvetan.
    Haljine-da, i to za slobodno vreme, ali za posao ipak jednobojne
    stvari.
    Na primer, ovoga su sad pune radnje:
    http://www.klatsch-tratsch.de/wp-content/uploads/2013/01/Unbenannt-18.jpg

  3. etotako says:

    e jesam se ismejala! pogotovo na “savet” o stiklama :)

  4. elektrokuhinja says:

    etotako, stvarno pomaze. Bez zezanja.;)

  5. Bojan says:

    Potpuno te razumem!

    Ipak, moglo je malo više o putovanju (putovanjima), to već spada u “nešto se dešava” :)

  6. @Bojan-bice i o putovanjima, eto ovaj put je inspiracija bila negde drugde. Malo dokolica, malo posao, malo moda. I eto posta…

  7. Jef says:

    I ja sam se pitala što te nema:-)

  8. Marica says:

    Moje cvece je odreda svo pocrkalo, jedino se puzavica drzi dobro. Mislim da mi ovaj stan i nije bas stvoren za cvece, jer je u proslom sve zivo bujalo. No planiram da ocvetam terasu uskoro, prosle godine me sve mrzelo, ove sam kao vrednija :)

    A da znas da sam na tebe i tvoje price o Ruskinjama na visokim stiklama milion puta pomislila dok smo putovali Japanom, tamo zene kao da su rodjene na visokim (+10) stiklama. :)

  9. elektrokuhinja says:

    Zar u Japanu stikle? Dobro, moze se razumeti s obzirom da su japanci niski..

    A za terasu pravac na pijacu. Ima svega i svacega, ja planiram moju terasu isto tako da sredim. Ako leto ikad dodje, kako je krenulo ove godine, pitam se da li cemo se pomeriti sa fantasticnih 12C.

  10. Dasamjaneka says:

    Pozdrav, ja sam iz Bača i tražila po netu stare slike Bača a stigla do tvog bloga. Ti si iz Bača too?

  11. Nisam, iz Novog Sada sam, ali sam napravila jednom pre par godina izlet u Bac i postovala ovde neke zanimljive fotke. Eto veze izmedju Baca i mene. :)

Leave a Reply