Put na Istocno more

Zasto ga Nemci zovu istocno kad je Balticko nemam pojma, u svakom slucaju moj sustret sledi jos veceras! Napolju sipi kisa, vetra ovde nema, ali tamo gore sasvim sigurno a plan je da imamo ‘oporavljajuci vikend’ sa citavom tazbinom. Ne znam kako se ‘oporavak’ uopste moze naci u istoj recenici sa recju ‘tazbina’ ali to mi je sto mi je.

Spakovacu debele carape, i naoruzati se odlicnim raspolozenjem-nikakvo sumnjivo more nece pomutiti radost tri slobodna dana,  ne ne!

Za subotu uvece je planirano da ja kuvam. U Nemackoj se sve planira pa i celokupni meni i ko je za sta zaduzen. Kako ja mnogo volim da kuvam, ovakav zadatak je odlicna zanimacija za mene. Bice corba od hokkaido  bundeve, jer one su sad u potpunom jeku, divne okruglaste, pa malo debeljuskaste jarko narandzaste. S tim da kod mene nece viriti nikakva kobasica (kao sto je to slucaj u normalnoj nemackoj kuhinji). Dakle u svaku supu mora da ide virsla. I to ona jeftina koja se kod nas kupi u plasticnoj kesici pa se kuva. E ta virsla se nasecka u svaku supu, da ne verujes. Dakle pileca juhica, mmm pomisli svako ko voli pilecu supu, al oces-jes, u supi se ljuljuskaju komadici virsle. Ili npr. corba od krompira plus plivajuca virsla. Ili jedna divna corbica od graska, zelena, al rano si se ponadao putnice namernice, i tu viri plutajuca virsla. Oni bi i od sopstvene babe virslu napravili.

Da zavrsim s digresijom, radujem se ja novim horizontima, i odmah cu se javiti cim vidim kako to tamo izgleda. Dotad,

bye bye.

 

 

 

This entry was posted in Bielefeld. Bookmark the permalink.

5 Responses to Put na Istocno more

  1. LaraR says:

    Jee, baš si me nasmejala sabajle pričom o viršlama (i babama). Uživaj! Čekamo izveštaj kako je bilo

  2. Obozavam matjes u hlebu sa crnim lukom.
    Pesak je fantastican. A tek vetar, lici na Banatski samo sto dimnjaci nisu nakrivljeni nego se skulpture koje bi kod nas bile lenje u znaku opiranja vetru.

  3. Marica says:

    Hahahaha, umirem čitajući. S tobom ponovo proživljavam Nemačku, ali sad mi sve to slatko sa odgovarajuće daljine. ;)

  4. Marice, ja se secam i dalje tvog posta sa nemackog mora, mora da je bio Ostsee u pitanju. Nesto kako je klijentela über 70 godina na sve strane (sto je ziva istina) i kako se samo setkaju po plazi i kako je sve jezivo skupo. Dakle skuplji je jedan odmor na Ostsee nego nedelju dana u Spaniji…

  5. Marica says:

    Jeste bio Baltik. Išli smo mi tamo par puta. Prvi put smo išli u sred leta i temperatura je bila manja od 20 stepeni. Ali to Nemcima nije smetalo da se kupaju. Znam da smo išli i sa mojom sestrom jednom, isto leti i da je bilo mnogo toplije. Bila sam u kupaćem na plaži ali je voda i dalje bila ledena za kupanje.
    Ali, ono što je mene fasciniralo je što čak i zimi kad smo odlazili, kad je čak i snega bilo, neki ljudi su se i dalje kupali. :D

Leave a Reply