Tri crtice

Maj je jedan divan mesec u Nemackoj zato sto se malo-malo pa ne radi.Prvi maj je super. Prvog maja se ne izlazi na rostiljanje kao kod nas (ovde se rostilja svaki bogovetni dan na balkonima), nego se ujutru, od rane zore krene sa tzv. Böllerwagen-om kroz komsiluk/prirodu/selo/grad, na kome je zvucnik sa koga nesto tresti, a pored te (z)vucne konstrukcije je grupica mladih  koja-sta bi radila-od same zore cirka nesto. Najbolje se pije pivo od 9 ujutru, a zatim se prelazi na zesce ‘kurze’ iliti kratko. Dakle, rakija, i tako neke mesavine zelenkaste i crvenkaste koje se tako i zovu: grüne und rote (u Nemaca je sve vrlo logicno). Ima i nekih kao protesta sindikalnih na kojima su obicno tako neki polu-hipici i eko-tipusi s kojima ja bas nemam nista zajednicko. Ali cela lepota je u ne-radjenju.

Moja jutra izgledaju fenomenalno. Posto je lepo vreme stiglo citava dva meseca ranije sad uspevam  i pre posla da sednem na terasu i popijem kafu. Zato sam naravno 15 minuta kasnije na poslu, alikako da odolim ovom luksuzu (ne pada kisa vec danima!). Uvece sunce sija do 9 sati, a ja se onda ubacim u bikini i pretvaram se  da sam na Siciliji. Efekat se pojacava kad namazem ruke kokosovim uljem, onda zatvorim oci, i skoro da cujem i more.

Uvece negujem rituale pre odlaska u krevet-rekla gospodja kod koje sam na online kursu protiv nesanice. Prvo idu vezbe opustanja, zatim se proteruje mobilni iz spavace sobe, i nema gledanja na sat sve dok se ne ustane ujutru. Alarm cujem i iz hodnika jer ja sam kao zec, spavam sa otvorenim ocima i cujem svaki susanj. Vodim dnevnik spavanja, sto svakome preporucujem ko se muci sa nesaniciom, i tu zapisujem kad sam zaspala, koliko sam bila budna, kad sam ustala itd. Sve po osecaju, nema gledanje na sat. Sanjam, vise nego inace. Ili se mozda samo secam snova jer ih zapisujem svako jutro. Podjednako su bolidni kao i ranije. Na primer, pre neku noc, sanjala sam da mi je Melanija Tramp prijateljica, i da sam ja kod Trampovih u gostima. I svako svakog zove ‘kraljem’, svi sinovi se dozivaju sa ‘kralju’ . Melanija je bila metar i frtalj zenica, i ja se kao s njom setam po nekim sumama. I tako neke budalastine. Nadam se da snovi nemaju nikakvo znacenje jer bih u protivnom stvarno trebala da se zabrinem za svoje psihicko zdravlje.

 

 

 

This entry was posted in nesanica and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Tri crtice

  1. Lara R says:

    San je pregenijalan! :)

Leave a Reply