Srebrna ribica

Ona nije nikakav pandan zlatnoj ribici i nece vam ostvariti niti jednu zelju. To je jedna vrsta malog cudovista koje izlazi iz fuga u kupatilu i u kuhinji, nevezano za to koliko ste cisti i uredni. Zasto su Nemci tako jedno lepo ime dali necemu sto izgleda kao metamorfozirani nosferatu, nikada necu razumeti. Silberfischen su odvratna stvorenjca koja povremeno vidjate u stanu. Ja se borim evo vec godinama. Od tri stana imala sam ih u dva.

Dodjes kuci, izujes cipele, i hop: na zidu vidis jednog podstanara. One se na zidovima ‘orijentisu’ citala sam, valjda su nesposobne u horizontali. A kada su na podu onda su jezivo brze i kad pokusate (kao ja) da je povijate sa bar 15 listova toalet papira one beze kao djavo od krsta. Kada je napokon savladate i pritisnete onim grumenom papira, ne ostane apsolutno nista od njih. Ni mrva. One se dezintegrisu u vazduhu.

Hrane se ugljenim hidratima ali  ih nikada nisam u blizini bilo cega slicnog videla. One prosto zivotare taj neki njihov zivot, trce po zidovima i po podu i zavlace se u mracne kutke kupatila. Ne bih volela da sam srebrna ribica koliko god im ime bilo lepo.

 

This entry was posted in Bielefeld. Bookmark the permalink.

2 Responses to Srebrna ribica

  1. Jef says:

    Mi smo imali agoniju sa buba Rusima. Odratne, braon brze bube. Ciklonizajija par puta, mi sami nesto jos dodatno uzimali, pa jedno dva meseca trajalo. O-D-V-R-A-T-N-O.

  2. elektrokuhinja says:

    Jef ja sam mislila da su buba-rusi isto sto i bubasvabe. Ne vidim ja tu neku razliku, obe su debele i tvrdokrilate i presijavaju se bljak ,bljak. Te buba-ruse imala sam, a gde drugde, u Rusiji. Mi smo ih terale nekim klopkama, zamkama, pa ih postavis svuda i onda one pojedu hranu koja je otrovna i sa tom klopom zaraze gnezdo (zamisli one imaju u tvom stanu negde gnezdo), zlo i naopako!

Leave a Reply