Novosadska gasna kriza

Dok cekam da se cevi u radijatorima potpuno ohlade, razmisljam kako cemo se grejati ako “gasna” kriza potraje. Vase misljenje molim.

Ono sto je interesanto je da  Novi Sad nista ne moze da zaobidje. Ako nema vode nedelju  dana zbog havarije, budite sigurni da je to u Novom Sadu. Ako neka toplana ne moze da se greje na mazut, i to ce sasvim sigurno biti u Novom Sadu. Ako treba da se vozimo skelama jer nema pokojeg mosta, i to najverovatnije kaci Novi Sad. Ukleti grad? Ili ukleta drzava? Helooouuu ima li koga, kuc kuc? Neko ko razmislja zasto se ovakve stvari desavaju u 21. veku?

This entry was posted in kritika and tagged , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Novosadska gasna kriza

  1. Nije sve toliko crno. Zato imamo tebe, urgiraj nešto kada opet odeš ;)

    Mislim da je obrnuto, šta god da se desi u NS, uvek se nađe rešenje. Srušili nam mostove, mi se snašli i napravili pontonac :D tako da nije uklet, već je blagosloven ;D

  2. sphinx says:

    a da otvoris rernu, sednes oko nje i pravis 21 century poselo?

  3. Advokatice, nema frke, cim stignem, krecem u pregovore oko gasa! ;) Mislim, nisam dzabe imenjakinja Medvedeve supruge.

    Sfingo egipatska, to sa rernom mi je jedna od opcija. Druga opcija, ako prezivim ledenu noc, je da sutra odem u potragu za grejalicom, dok jos ima zaliha.

  4. zajednonaplanini says:

    Sfingo i elektro- ovo sa rernom i josh dve ringle sam vec isprobala pre 4 dana, kad sam se nashla u vikendici na moru gde nema vode, nema stakla na prozorima, nema grejalica i pecke, napolju pljushti kisha, duva hladan vetar i blizu nule je….Uspeshno greje rerna(dodushe uz zdjik od praistorijskog ulja iz nje), ali greje sve do momenta dok ne iskochi osigurach ili nestane struje u nashem sluchaju…..tada nam je ostala alternativa za grejanje jedino igranje uz ciganske pesme(jedine na kompu, jer nam je zbog slabe struje riknuo spoljni hard)…tada shvatismo zashto su ciganske pesme brzog ritma!

  5. eto :D problem solved! ;)

    btw, ja se šalim . . .
    a najaviše da će nas isključiti u 21h . . .
    pa, ko preživi, pričaće :(

  6. Planinarka, rerna ce da se ukljuci vidim ja, i sa osiguracem i bez. Ima jos alternativnih nacina grejanja, kao npr caj, kakao i supa, a vidim da cu i maminu bundu od pre 30 godina da krenem ozbiljno da koristim. Bunde su super!

    Advokatice i ja odbrojavam sate. Nama isto oko 21. Cula sam i da sijalice greju, kompjuteri i tako ta sitna tehnika. Pa ko prezivi pricace :(

  7. Marica says:

    Pa kada ne mislis u napred :P
    Bre sto nisi donela one bundice i subare (sto si okacila na Flickr-u) prijateljima i rodbini iz Rusije :P

    Ja se zezam, a vi cete nocas da se mrznete :(

  8. Charolija says:

    Baš ne znam šta bih rekla. Nekako mi se čini da nisam dobrodošla kod tebe, pa i bolje da ćutim ili da se ne pojavljujem. Srećna ti Nova Godina i dobrodošla kući. Lepo se provedi i ponesi u Rusiju mnogo lepih sećanja. Mir Božiji Hristos se rodi.

  9. kod mene nisu isključili, hvala Bogu, pošto ne znam šta bismo, stan nam je iznad prolaza i svakako je hladno i kada greju . . . u NS isključili 75000 domaćinstava – kaže B92.

  10. Charolijo, kod mene su svi dobrodosli. Osim ako nam ti nisi iskljucila grejanje. Kod nas hladno, od jutros radijatori ne rade, u gradu nema grejalica. Opsti haos i ludilo.

  11. Drvena, blago tebi. Nama od jutros stenara u stanu. Evo bas sam isla u pohod po uljani radijator, i naravno nema ih ni u jednoj radnji. Uzas.

  12. Gil-galad says:

    Najviše volim TA peć. Mada smo uzeli i kamin, pa kombinujemo… Struja i drva…

    E, ali stvarno “odličan” način da se započne NG… Zašto sva svetska prebijanja moraju da idu preko Srbije? I dokle bre više…? :((

  13. rossanna says:

    Ista stvar ti je i sa mojim gradom. Kao da nas je neko prokleo…ima ona recenica iz filma jednog kad se pita glumac, hoce li ikad u ovom gradu sunce zasjati kako treba? E to ti je to ukratko

  14. Siboney says:

    Početak kraja civilizacije, eto šta se događa

  15. IvanB. says:

    Ja volim NS, i ne bih se zalio da zivim u tom gradu.
    Nazalost taj problem je evropski. Zasto je NS kriv sto nema gasa.
    S druge strane, ti imas nedelju restrikciju vode, a zamisli vamo u Sumadiji kad leti znaju da te iskljuce po mesec i po dana, pa nabavljas vodu alternativnim putevima, jer su se neki tamo setili da ce mozda izvor kad tad da presusi, pa bi trebalo traziti novo resenje, a naravno za novo resenje nema para.

    Nije sve tako crno. Glasao sam za opciju cetiri – a jedini razlog je sto ne volim zimu i ne podnosim kada je temperatura ispod nule.

    Ma sta se ti sekiras, ti si navikla u Moskvi hladnocu, a sta cemo mi koji ne znamo za sibirske zime ili jos bolje sjenicke noci na -30. :D

  16. Gil-Galad, uspela sam da nabavim uljani radijator. Al grejem samo jednu sobu. Napolju je jutros -12, u stanu ima preko nule. A na tv-u javljaju kako sm svi u NS dobili grejanje. Eh, lazova na sve strane…

    Ana, sta da ti kazem, sve znas.

    Sib, nesto taj pocetak mnogo dugo traje. Ja mislim da smo pri kraju. Blizu.

    IvanB, u Moskvi je toplije nego u Novom Sadu. Metro se greje, u stanovima je 40 stepeni, nema zime tamo. A ne bih se slozila da je problem s gasom evropski. Mislim da je cisto srpski. Bez rezervi, bez alternative, bez ikakvog plana, to nam je drzava

  17. heh, isključili bili i nama sinoć . . . malo se grejasmo na klimu, ali kratko, jer je minus napolju, pa malo grejalice i Mađari se smilovaše . . .
    vratila sam se u ’93. definitivno.

Leave a Reply