Кофеин

Moskva se puni svakodnevno novim kafanama. Sećam se, tek kad sam stigla u Rusiju, pre skoro 3 godine, bio je jedan Starbucks na Šeremetjevu (aerodromu)  i jedan u velikom tržnom centru van grada. Sada ih ima, ukupno u gradu 43! Pored Starbucksa, tu je Шоколадница, zatim Кофе Хаус, Costa Cofee, Coffee bean i još ko zna koliko različitih lanaca. Moram priznati da ova kafe-manija baš i ne liči na Moskvu.Rusi više vole da piju čaj nego kafu, ali eto šta radi marketing. Napravi da je nešto mnogo cool i narod će to voleti.

Evo jedna novo-otvorena kafana.   Кофеин.  Lepo izgled, udobno, prijatno, ali cene su, kao i uvek-moskovske. Kapućino košta minimum 5 evra, i to najmanji. Standardna cena za bilo koji od gorepomenutih lanaca.

Кофеин

Кофеин

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

7 Responses to Кофеин

  1. leva noga says:

    evropski enterijer veoooma lepo :)

  2. Marica says:

    5 evra?
    To je mnogo cak i za Frankfurt. Ovde takvih mesta ima koliko volis, doduse najgusce su koncentrisani oko bankarskog centra i kapucino je “tricavih” 2-3 evra. No ja na ovakva mesta ionako idem samo zbog cokoladnih mafina. Par njih prodaje ponesto home made kako bi se izdvojilo od Starbaksa. Pa tako covek u jednom moze da nadje strava mafine, u drugom vafle u trecem sladoled i tako redom :)
    A kafa, to cu pretpostavljam da pijem samo kada odem u Srbiju ili opet skoknem do Italije, to su za sada jedine dve zemlje u kojima je kratki espreso – gle cuda! – kratak :)

  3. elektrokuhinja says:

    Ja sam potpuni pristalica malih kafea, privatnog vlasnistva, sa onim, pravim malim kafama u isto tako malim soljama iz kojih ih pijes. A ne starbaksove (i slicne) polulitarke. Odakle im uopste taj fazon da sipaju kafu u posude od po litra i misle da je to nesto super? Posle dobijes lupanje srca tri dana!

  4. Marica says:

    To amerikanci vole, kod njih samo da je veliko. Moj prijatelj (inace amerikanac) mi se uvek zali kada ga odvedem na neko mesto gde kafa nije na litar :)

  5. tijanatixy says:

    prestala sam da idem po tim raznim kafeterijama, shvatila sam da prakticno radim samo za kafu i slatkise iz tih lanaca kafeterija. u berlinu sam platila kafu 2 evra a ovde 5.i tada sam rekla e neces vise:))))))))))

  6. elektrokuhinja says:

    Ma ovo ovde Tijana je brutalno preskupo. Pa ni u Stokholmu nisam toliko placala za kafu.Ja pijem lepo moju filter od kuce, a u kafane vrlo retko, kad se bas smrznem napolju. A i onda Kofe Hauz uz vaucer za dvoje hehe :)))

  7. elektrokuhinja says:

    LN, ne znam zasto mi je wordpress stavio tvoj komentar u spam. Zbuni se ponekad…

Leave a Reply