Poso, kuća…

Ustajanje u 6.30. Šminka, tri puta pljus vodom po kosi da se lokne ožive, crne pantalone, džemper. Brzim korakom kroz disko-komšiluk, pa kroz podzemni prolaz glavne železničke stanice, i hop, na bus.

Iz busa na ulaz sporedni,

čip

i piiip,

uz stepenice, gore desno, tragwerksplanung. I tu smo.

Šef pije nesquick s mlekom ceo dan, Norbert priča poljski preko telefona, Olaf, Hendrik, Henry, Jens, ko će ih sve popamtiti…

Pa tabele, pa excel, pa pbs pa norme, pa excel pa pbs pa norme, kopiranje, kantina, kolač u pet, čaj, kafa i već je veče.

Ala smo vredni? (Nismo vredni no očajni!)

Bus oko 7, pa kroz centar da vidim sveta, ispod železničke stanice, kroz disko komšiluk sa sve toalet papirom, ali nema veze, kul sam ja i sa dvanaest rolni!

Kuća.

Krevet.

Snovi.

This entry was posted in Bielefeld. Bookmark the permalink.

14 Responses to Poso, kuća…

  1. @procedura: napravila sam ja jadnu poveliku pauzu, pa je sad ok da se nema vremena i da se radi, za promenu:) samo zvuci dramaticno, ali bice to kroz koju nedelju (nadam se) okej.

  2. Sceko says:

    Dobro je rekao ekrem, kuca poso, poso kuca…

  3. Marica says:

    Dobra stvar u Nemackoj sto bar znas da ti niko ne moze oduzeti vikend :)

  4. Marice, to je istina, vikend=svetinja:)

  5. jef says:

    Tzv. Sveti vikend:-)

  6. Bojan says:

    Zvuči kao da se snalaziš sasvim dobro. Ja ne bih odmah imao samopouzdanja za disko toalet papir. :)

  7. Jef, kako ti se dopada na ‘odmoru’ od posla, je’l ti dosadno? Meni je tri meseca nerada plafon, onda pocnem da se nerviram i da trazim posao:)

  8. Bojane, to za snalazenje cemo videti. Dok ne pocnem stvarno da panicim. Al tu su kolege pa cu da im sednem na glavu ako imam problem, kako to uvek ide:D
    A za toalet papir, to je ono kao, svi znamo cemu sluzi, svi ga imamo kod kuce, al nas sramota da ga nosamo kroz grad. Pa ja sad savladavam te ‘sramote’. Kad mesec dana nemas zavese u stanu, pritom ti prozori idu preko celog zida, prvo se skrivas po wc-u, zatim iz wc-a napredujes u predsoblje, a onda posle nedelju dana te savrseno nije briga ko te od komsija spijunira, pa se besramno setas u gacama. Tako se covek ‘trenira’ na sramotu:)

  9. Bojan says:

    Mene je, recimo, veći blam da nosim toalet papir ako sam u košulji i sakou. Doduše, kapiram da bi jedini autfit u koji bi se toalet papir uklopio – toalet papir kao takav. :)

  10. jef says:

    Meni je danas (u svetu nedelju) bio poslednji dan na poslu,tako da još nisam osetila čari dokoličarenja, kojima se unapred radujem:-)

  11. LLara says:

    A kad grad pocinej da spava? Ja sam u novembru bila u Flensburgu, tamo se oko pola sedam sve zatvara i ulice prazne. Malo je strasno

  12. Ll, pazi kad sam cula za Flensburg, to je nemacki najseverniji grad. Vidi Bielefeld ima stanovnika vise nego Novi Sad tako da je zivahno ovde, nego ja nemam nikog, to je problem. Nemam s kim ni kafu subotom da pipijem:( Htela ja sama da izadjem u disko komsiluk (tu su svi klubovi i restoran na gomili) al mi bilo nekako glupo. No, kako vidim doci ce i taj dan kad odlepim i krenem sasvim sama da izlazim:)

  13. LaraR says:

    Flensburg, da, najseverniji; ja sam na toj knferenciji to jedina shvatila i dosla preko Kopenhagena, ostali se akali preko pola Evrope i Nemacke:)
    Sto se tice samostalnog izlazenja, pa da, samo nastavi u pravcu rusenja blamova, why not

Leave a Reply