U, na, o, po, prema poslu

U fabrici glavni baja ima psa koji mu trčkara oko stola. Mali žuti ker. A za vreme pauze za ručak the baja umesto da ode u kantinu i nešto prezalogaji, on ode s kerom na trčanje. Po okolnim livadama. Kiša pada, hladno je, odlazimo iz fabrike i vidimo njega kako trči sa žućom.

Jedan matori koji sedi s nama u birou, a zapravo mu tu nije ni mesto, po vasceli dan surfuje po porno sajtovima. Najgore je kad čovek mora nešto s njim da se dogovori, onda se suočiš prvo sa golim ženskama u dnu njegovog ekrana pa se kao praviš da to ne vidiš  dok on  ne spusti prozor ili ga ne ugasi. Pa se kao nakašlješ i kažeš, ‘imam jednu izmenu’.

Vozači busa se menjaju svaki dan. Jednom bude neuravnotežena ženska, koja trubi svakom, vozi agresivno, priča sama sa sobom i nikako ne poštuje red vožnje. To je otprilike onako kako bih ja vozila da danas postanem šofer busa. I ima jedan crnac-kuler, kod koga svira muzika, koji ti dopušta i kafu i sendvič u bus da uneseš, a sam sedi i jede kuvana jaja za doručak. I banane.

A na putu do kuće…

Gde smo ono stali?

Ćutali smo.

Ja kad pričam, verovatno sam ti jako dosadan.

Nisi mi dosadan.

Lepo mirišeš, primetio sam to.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Bielefeld. Bookmark the permalink.

4 Responses to U, na, o, po, prema poslu

  1. Krepki says:

    Hladno, lije kiša, a oni zajedno trče preko livade. Hm… Taj glavni baja se baš vezao za žuto kučence. Možda je u pitanju velika ljubav prema životinjama, a možda i neka kompenzacija. Bilo bi veselo da jednog dana the baja postavi žuto kučence u upravni odbor fabrike kao što je Kaligula svog konja postavio za senatora.

    A uokvireni dijalog je prekrasan. Dakle zajedno se vraćate kući. Kul. Držim ti fige :)

  2. elektrokuhinja says:

    Ah, vracamo se mi s posla stalno… kao sto rekoh to kod mene uvek mora da bude bar malo uvrnuto.

  3. tijanatixy says:

    sivi kvadrat je tako …….pokusavam da nadjem neku mnogo bolju cool rec, romanticno je vec malo izlizano.hmmmm…

  4. elektrokuhinja says:

    tixi meni te konverzacije totalno uvrnute. posto su skoncentrisane u ukupno 10 minuta. al dobro verovatno nekom ‘spolja’ to izgleda stvarno romanticno:)

Leave a Reply