Sedam stupnjeva samoizolacije

  1. Jej! Rad od kuce! Napokon! Ne moram da se guzvam u busu, ustajacu kasnije, kuvacu sta god zelim i bice mi divno! Jescu zdravo! Radicu jogu svaki dan! Setacu se pored jezeraca i posmatrati patkice! Vozicu bicikl i sedeti na terasi u pauzi za rucak!
  2. Ocisticu stan! Opracu prozore! Posadicu cvece! Posadicu povrce, zacine, sremus, kao i sve sto nadjem da moze da se zasadi. Terasa izgleda kao eksperiment jednog botanicara. Stan se blista, mozes s poda da jedes. Setacu se 5km pored jezeraca, radicu jogu! Pravicu hleb, kolace, kuvacu, jescu zdravo!
  3. Umesto zdravog rucka jedem cokoladu. Uvece me ceka neki stari cips. Pojela sam i cokoladu i cips u istom danu i osecam se kao medved na porodjaju. Gledam vesti, gledam neki film koji je odvratan  ali ga gledam do kraja, da mogu posle da ga blatim.
  4. Sa posla zovu svakodnevno (prokleti telefon). ili  sa skypa (prokleti skype). Klausu sam rekla da nikom ne daje moj privatni telefon  i zapretila mu smrcu. Setam 5km, zatim radim jogu. Na terasu ne idem jer sam videla gusenicu i smrdljivog martina. I usrala se. Zatvaram prozore, i molim boga da se gusenica teleportovala sa 2. sprata a da je smrdljivac odmarsirao kod komsija.
  5. Teram se da kuvam, iako ponekad brljam za rucak. Pojedem malo voca i povrca i to je to. To nadomestim tako sto se prejedem uvece (bravo ja).
  6. Grize me savest jer se prezderavam uvece, pa umesto rucka idem da trcim.  A ja mrzim da trcim. Posle toga vezbam sat vremena power-core jogu, znojim se, vidim sve zvezdice, sama hukcem u stanu i proklinjem jogu i ko je smislio. Usisavam stan 12. put u nedelji iako nema potrebe, sa poda vec uveliko moze da se jede. Radujem se DHL-tipu koji mi nesto donosi. Radujem se kolegama kad me zovu.
  7. Usisala opet vec blistav stan. Oprala ves koji nije bio ni nesto prljav. Oprala kosu, pa je opet oprala jer mi ne stoji lepo. Za koga? Za mene u kupatilu kad se gledam. Mora covek sam sebi da bude lep. Sede se promaljaju, a frizera njet. Otisla u soping u drogeriju, u haljini. Tako sam se dobro provela, pricacu o tome danima!
This entry was posted in Bielefeld. Bookmark the permalink.

Leave a Reply