Male malecke novogodisnje odluke

Ne secam se da sam ikad donela neku novogodisnju odluku, verovatno zbog toga sto ih je nemoguce sprovesti sto zbog lenjosti, nerealnosti ili vec kojekakvih drugih spoljasnjih faktora.
Ove moje odlukice nisu bas sasvim novogodisnje, nego nekako globalne, ali hajde kad je vec nova godina tu, da ih povezem, kao novi poceci, novi posao, nova bezvizna putovanja, pa i nove odluke.

Jutros slusam moj omiljen radio na kome kazu da su najcesce novogodisnje odluke vezane za fizicki izgled-tipa: skinuti prekomerne kilograme, vise se baviti sportom, jesti voce i povrce. Kao dokaz da se ja potpuno uklapam u klisee, s tim da kod mene ne dolazi u obzir skidanje kilaze (i dalje na bmi kalkulatoru vazim za neuhranjene) ne bih li se obavezala, pa i ovako “javno” moja zelja se tice skidanja stomaka. I to onog pivskog. Iako pivo ne pijem, u poslednje vreme iskljucivo vino, stomak ocigledno posle tridesete pocinje da raste.

Neka bude prilicno neambiciozno:

1. Joga sa setom trbusnjaka ne mora bas svakodnevno, vec znam da nema sanse. Pa nek bude bar tri puta nedeljno.
2. Ponekad otvoriti knjige za ucenje nemackog i ruskog. Sad sa bezviznim rezimom nadam se da cu cesce da skoknem u evropske krajeve. Knjige su tu, kupljene, stoje na stolu jos samo da se redovno otvaraju. Hm, hajde, bar dvaput nedeljno procitati ponesto.
3. Nema pod tri. Rekoh neambiciozno. Krajnje.

A vase zelje?

This entry was posted in relax&enjoy and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to Male malecke novogodisnje odluke

  1. LL says:

    Da pocnem da vozim. Kad/ako se to desi (potrebno je nekoliko koraka in between, ukljucujuci dodatne casove da se podsetim), onda sledi obilazak banja zapadne Srbije. Imam jos nekih , ali eto ova, za ilustraciju:)

  2. elektrokuhinja says:

    LL, potpuno te shvatam. Meni sledi ta odluka jednog dana. Ocajan sam vozac, otkako sam polozila nisam sela u kola. A u Moskvi sigurno necu voziti, jedino ako dobijem suicidalne tendencije.

  3. Marica says:

    E ja ove godine nemam nikakve zelja vezne za izgled: da cu vise vezbati vise se na zavaravam – mislim da je 31.5 godina vise nego dovoljno ;)
    Ali imam jednu veznu za jezik: da konacno propricam nemacki :)
    I jos jednu vezanu za tebe: Sledeci put kada budes doletala do Nemacke obavezno se javi da isplaniramo neku turu po prirodi ili setnju po Frankfurtu :)

  4. etotako says:

    Uh, zelje.
    Samo jedna za sada. Da mladunce bude zdravo.

    Mada, ovo sa skidanjem kilograma ipak nije losa ideja :))

  5. Marice, zelje su nam iste, i sto se nemackog tice i sto se vidjanja tice..Aj mozda navatam neki let preko Frankfurta. A za prirodu… ne secam se kad sam poslednji put bila u prirodi. Samo beton oko mene, mesecima…

  6. et, mladunce ako je na mamu, ima planine da pomera uskoro od snage ;)

  7. Jef says:

    Hmmm, moje…
    Pa vežbanje, I guess, da pozdrav suncu uradim češće nego jednom mesečno:-)

Leave a Reply