Salata od sočiva

Sa prelaskom na novi posao, počela sam i manje da kuvam. Jedem kod obližnjih Tibetanaca neke njihove špecije, to mi je najbolja varijanta u blizini posla. Nema više kuvanja u pauzi za ručak jer je novi ofis  na nekih, tričavih 8 km od kuće.

Upravo zbog ovoga svaka kulinarska akcija za mene je malo slavlje.

Današnja večera-salata od sočiva. Kad se povede razgovor u stilu sočivo vs pasulj, ja dajem prednost sočivu. Kraće se kuva, i lakše vari.

Ovo je jedna modifikacija inače austrijskog kulinarskog dostignuća (za mene je sočivo u prethodnom životu konzumirano isključivo u vidu supe).

Dakle, skuvate lepo sočivo (jedna šolja po osobi otprilike), i to ono krupnije, braonkasto/zelene boje. Ocedite ga i  stavite u jednu atraktivnu činiju. Iseckate mladi luk, zajedno sa peruškama, iscepkate sveži peršun, dodate sve sočivu, posolite, pobiberite, dodate sirće i sve to zalijete  divnim uljem od bundeve. Zašto od bundeve-zato što tako kažu da je najukusnije, a ja podržavam. Isprobano i dokazano.

Lagana večera posle teške radne nedelje.

Prijatno vam bilo!

Salata od sočiva

Salata od sočiva

This entry was posted in recepti and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Salata od sočiva

  1. Juen Xian says:

    Nekako ode ti u vegetarijance. Kad dodjes u Nemacku, bilo bi lepo da napravis tu salatu a ako volis da kuvas mozes i da se razularis u kujni. Valjda se zato i zoves “elektrokuhinja”.

  2. lezilebovic says:

    Mnogo volim da citam tvoja pisania.Recepti su ti dobri a varijante jos bolje.
    Napisi koju rec o ruskom pozoristu ako svratis u neko.

  3. JX, nekako se uvek potrefi da samo obilazimo restorane kad sam ja kod vas. Hajde onda manje restorana a vise kuvanja!

  4. elektrokuhinja says:

    Lezilebovicka, sta se kuva ovih dana?

  5. Marica says:

    Uh gladna! kao i obicno posle tvojih recepata ;)
    Dade mi ideju za rucak danas, bas sam se pitala sta da spremam. Samo ja uvek malo prodinstam luk, na zalost u poslednje vreme mi presan luk bas smeta.

  6. Ja nekako mnogo volim ovo vreme kad stignu rotkvice i mladi lukac. Mogla bih samo na tome ziveti nedeljama :)

  7. Gil says:

    Lagano i brzo se sprema. Ovakve recepte volim. :D

  8. Lagano i brzo, nego sta! Kad s posla stignem u 8 ne preostaje mi nista drugo vec da nesto na brzinu zgotovim. Danas bila supa od sociva i krompira. Mljac. Mnogo mi se svidja to socivo kao sto se da zapaziti.
    :)

Leave a Reply