Čistači snega

Tri čistača

Tri čistača

Prvo prođe “grtalica” zatim čovek sa mašinom koja čisti sneg (izgleda kao kosilica samo bez je l te kose za travu, a mesto nje jedan valjak sa četkom) i kao finale dolaze tadžici-radna snaga Rusije koji onda lopatama razbijaju led. I tako svaki dan. Od jutra do mraka. A i po mraku.

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

6 Responses to Čistači snega

  1. lopatalica says:

    Bolje bi bilo da sami uzmete lopate a tadzici posaljete kuci.
    Oni vam rade rade pa ondak bum prave nazalost tako je sa svima koji tesko rade.Prvo su srecni sto imaju posao a onda postanu ogorceni.

  2. Jef says:

    U Srbiji nema ni onog prvog, a trecem da i ne govorim;-)

  3. ivana says:

    Bas tako Jef! Kod nas, cim pocne da pada, zimska sluzba postroji tesku masineriju za ciscenje snega usred centra, da niko ne moze da kaze da ih je sneg iznenadio, ne daj boze da su nespremni. Jos samo da je pokrenu :)

  4. Jef says:

    Mene izuuuuuuuuzetno nervira sto u centru grada “ciste” sneg praveci snezna brda sa leve i desne str. od prolaza za pesake. Izgleda kao da su sante leda uplovile u pesacku zonu:-)

  5. Jao meni je ovde taj pojma sa odvozenjem snega mnogo smesan. Al, jos jedna stvar, i Rusi stavljaju smetove snega doduse ne na trotoar, vec nekako izmedju puta i trotoara. Mnogo su velike ulice i bulevari ovde, pa ima mesta za sve.

  6. elektrokuhinja says:

    Lopatalice, nisu tadzici u prici uopste. Vec njihovi, samo sa juga. Oni prave prbleme,a tadzici mirno rade i salju pare kuci. Tako je to ovde…

Leave a Reply