Япоша

Rusi (a pogotovo Ruskinje) su ludi za sušijem, a Moskva je prepuna suši-restorana. Kako specijalizovanih, skupih, tako i onih jeftinih i kojekakvih fast-foodova na temu sušija. Za svakog postoji po nešto. Naravno, uz suši, tu je uvek i antisuši. Antisuši je u Rusiji sve ono što nije suši. Dakle borš, peljmeni, blini, ši… Jedan od lanaca japanske-koreanske kuhinje (nije mi baš omiljeni), ali je u blizini posla, pa prolazi nekako-Япоша (Yaposha) na Prospektu Mira. I eto, fotka i priča za danas. Pogađate šta sam danas jela za ručak :)

Япоша

Япоша

This entry was posted in moskva. Bookmark the permalink.

3 Responses to Япоша

  1. Marica says:

    Mnogi moji poznanici bi ti pozavideli na tom obilju susija. Ja eto, nikada ljubitelj nisam bila. Od kada smo se iz Azije vratili jedem samo krompir i pizu. Uzeleh se “domace” evropske hrane. A ako se ikada iz Nemacke odselim krompir na hiljadu i jedan nacin ce biti jedna od retkih stvari za kojima cu iskreno patiti :)

  2. elektrokuhinja says:

    Marice pazi kad te razumem. Mene je sushi u pocetku odusevljavao. Sada, posle toliko godina provedenih u sushi izobilju postala sam prilicno ravnodusna. Mislim, ko se jos od sushija najeo? Istina, pizza u Moskvi je losa, i sad kad sam bila u Novom Sadu, cak dva puta sam otisla na pizzu. Sa sve dodatnim kecapom pride. Uh!

  3. leva noga says:

    ja bas volim sushi, dok sam bila u moskvi jednom mesecno smo isli na sushi, neki put i cesce. svaki put na dugo mesto. secam se samo da je prvi koji sam pojela bio najbolji :)

Leave a Reply