Kako se pripremiti za odlazak?

MoskvaOsim što treba kupiti turpiju, makazice i fen za kosu, bavim se i svakodnevno razmišljanjima na temu:

Kako će mi biti?

Šta ću raditi?

Da li ću se snaći?

 

To su misli koje me progone i noću, pa smanjeno spavam ovih dana. Polako učim ruski, kako bih koliko-toliko smanjila kulturne šokove koji me izvesno očekuju. Čitam ruske savremene pisce. Viktor Peljevin i Život insekata. Otkriće.

Pre neki dan mi je prijatelj pozajmio jednu genijalnu knjigu o putešestviju kroz SSSR, u drugoj polovini prošlog veka. Imperija, Rišarda Kapušćinskog. Dobra stvar za instant upoznavanje ruskih prostranstava, kulture, istorije i običaja. Baš ono što mi treba.

E sad, ne bi elektrokuhinja bila prekaljena blogerka, da nije izblogovala dobre ruske blogove. Naravno, svi blogovi su na engleskom. Za koji mesec – nadam se da ću pronaći i neke kvalitetne ruske blogere;)

Dakle, pod broj 1: English Russia . Više je foto-blog, i skoro svakodnevno se ažurira, sa zanimljivim fotografijama i video-zapisima iz Rusije. Obavezno, ali obavezo posetite link od pre neki dan-stare fotke iz SSSR-a: http://englishrussia.com/?p=1754 .

Russian cafe, opet daje neko svoje viđenje svakodnevnog života, a nešto ozbiljniji je Sean’s Russia blog, sa političkom i socijalnom tematikom.

The copydude je namenjen (kao i većina sajtova na engleskom o Rusiji) onima koji žele da nađu svoju rusku mladu.

Omiljeni search engine terms ovih dana: nezadovoljstvo na poslu, posao ruski, posao u moskvi i neobjašnjiva zensko zenska masaza stopala (?).

До свидания!

This entry was posted in blog, posao. Bookmark the permalink.

51 Responses to Kako se pripremiti za odlazak?

  1. makilice, hvala. bice prica i postova iz moskve…

Leave a Reply