Moskovsko odbrojavanje

Od sledećeg petka sam u Moskvi. Valjda ta neka prava nervoza proradi tek onda kad shvatiš ograničen broj dana koji ti ostaje na raspolaganju. Treba se spakovati, ali pametno (kako da znam da je kofer ispod 50 kg, kako?) pozdraviti sa svima, a razmišljanja tipa da-li-sam-uradila-pravu-stvar ostaviti iza sebe. Mnogo sam mudra vidim. Jedva spavala noćas. Od uzbuđenja. Do petka ću se nadam se smiriti.

Jeste primetili kako je danas lep dan? Počela predizborna tišina. Mislim da ćemo kolektivno svi odahnuti.

This entry was posted in posao and tagged . Bookmark the permalink.

30 Responses to Moskovsko odbrojavanje

  1. Дрво says:

    Одбројавала сам минуте до ове тишине, бар три дана мирне коегзистенције. Мислим да ћеш се смирити када седнеш у авион, а до тада.. мудро :)

  2. ijaaaooooj secam se svega toga!
    ne zavidim ti uopste :)

  3. spidloris says:

    je l se secas price o tamnom vilajetu. ili, ko ode kajace se, ko ne ode kajace se.

  4. rossanna says:

    Hej, ja imam tremu za tebe!! Ali da ti ne pristajem na muku, samo da ti pozelim sto pametnije pakovanje i da do petka vrijeme prodje sto brze ili sto sporije, u zavisnosti kako ti vise odgovara :) pusa, anna

  5. ohohoohooooo te pripreme, te nervoze, te…nem pojma kako to izgleda hahaha ;) ali, imam cudan osecaj da je bas to pravi izbor, nedostatak u koferu uvek moze da se popuni na drugim mestima, tako da nemoj sad da ga prepunjavas. kazu da je spavanje zdravo, pa onda caj od kantariona – dobar za stomak, dobar za zivce! tisinu ne primecujem, ja slusam ptice pod prozorom vec danima… :)
    nemoj da zaboravis da napises post: Dovidjenja svima! :) kekeke

  6. Marica says:

    Uh, potpuno te razumem :) Kada smo se mi selili, meni su se izmesali nervoza, stomacni grip i oni dani. Pet dana sam bila bolesna, u toku jednog dana vijali one kese sto im se ispumpava vazduh (da bi stalo vise stvari) i spakovali nase dotadasnje zivote u 1 kofer i tri ranca, ostatak u kutije koje smo sledeceg dana preselili kod mojih na tavan. Tog dana, obilazili rodbinu preko dana i pijancili noc, da bi smo isto jutro krenuli za Cesku.
    Nama je bilo malo lakse jer nismo morali da brinemo o kilazi nego samo o komadima (2 kofera po osobi), a i bilo nas je dvoje a to mnoooogo olaksava stvar.
    A sto se tice merenja… Hm… Probaj da izmeris na obicnoj vagi, sve zajedno s tobom ili komad po komad pa sabiraj… mada ko zna kako si ti to pakovala, mozda je malo nezgrapno?
    Ako je za utehu, nervoza ce biti tu do petka, a posle ces biti toliko preokupirana novim zivotom da ces sve to ubrzo zaboraviti. Razmisljanja tipa da-li-sam-uradila-pravu-stvar i onako manje bole nego ona sta-bi-bilo-da-sam-uradila-a-nisam ;)
    Drzim ti palceve da petak sto pre dodje…

  7. tamburix says:

    E pa blizi se i taj dan.. mogu da zamislim kako ti je.
    Ali ne brigaj sve ce biti super! ;)

  8. afroditta says:

    Znaci,pocelo je odbrojavanje.Mogu samo zamisliti izmjesano stanje ,izmedu zelje da se vec jednom krene i osjecanja zbog napustanja svega sto je drago i prisno.
    Zelim ti ugodno putovanje i svaku srecu u toj velikoj zemlji.Drago mi je da ces nam biti korespodent i ne sumnjam u interesantnost buduceg pisanja.

    puno pozdrava i do ponovnog medijalnog susreta. :D

  9. kofer od 50 kg? hm, je l’ si sigurna da limit nije 50 paunda (23kg) po koferu? ja imam digitalnu vagu koja pokazuje tezinu oko 5 sekundi po skidanju predmeta merenja sa iste :) ja sam otisao sa jednim koferom. kofer i stvari u njemu oko 20 kg. dobro, bio je tu i jedan ranac :) vodio sam se logikom da nosim samo najosnovnije. tek kada provedes neko vreme tamo znaces da li si uradila pravu stvar. do tada ne razmisljaj o tome. mada, mozda i u nedelju uvece saznas. ima nesto u tom uzbudjenju. kada bih se sada selio u neku drugu drzavu verujem da tog osecaja ne bi bilo. uzivaj :)

  10. I2U says:

    Oooo, jedva cekam da nam se javis iz Moskve.
    Sto se tice predizborne cutnje,… uh odahnuo sam. Hvala Bogu, da je trajalo jos koji dan, poludeo bih.

  11. makarone says:

    Srecan put i lep boravak ! Pisi nam iz Rusije!

  12. @Drvo: da, vidim nešto mi fino danas, muzika na radiju, nema iritirajućih reklama… To za avion teško da će se desiti ako se još dodatno preplašim letenja samog po sebi. Ja sam taj tip da ako čuje neko lupkanje odmah pomisli na najgore.

    @wtf, ijaooo!

    @spidlords: pa tako nekako. Mada za to kajanje što odlazim… hm. Videćemo, javiću se, no worries.

    @anna: ok, onda ćemo ovako. Ti imaš tremu za mene, a onda ja ne moram da je imam. Ha! Solomonsko rešenje!

  13. @ominotago: ok, čaj, ptice pod drvećem raa-zumem! Odoh da nađem taj kantarion. Nije problem mesto u koferu, veeeliki je ko kuća nego što ja ne mogu da procenim kilažu. A vagu nemam. Hm.

    @Marica: ti si imala takozvanu putnu groznicu. To je ta bolest. Problem s kilažom je što nemam vagu, čak mi je padalo na pamet da angažujem jednog druga da mi donese njegovu vagu pa da znam na čemu sam. I, da, imam jedan kofer, al stvarno ogromantan. Može garant 70 kila da stane opušteno…

    @tamburix, i ja se nadam. To je ta neka pozitivna trema, ne blokirajuća. Naopako da je blokirajuća, pa da sedim i grickam nokte umesto da razmišljam o postupcima skladištenja.

  14. @ afroditta, hvala hvala. Pogodila si osećanje. Pravo u centar.

    @bslp. jeste 50 kg je, to je nekakva specijalna karta, malo skuplja nego obična. Specijal ruski. Imam jednu varijantu za merenje. Moj momak podigne kofer, pa razmisli. Pa podigne mene, pa razmisli. I onda uporedi. Ako je kofer manje težak od mene ok. Ja sam tu negde na 54. Taman.

    @I2U, ma svi bismo poludeli. Ja sam već u glavi počela da pevam te debilne pesmice iz predizborne kampanje što je definitivno znak ludila.

  15. Milica says:

    Opa! Ne mogu ni da zamislim kako ti je, jer nikada nisam napravila korak koji ti sada činiš. Odvajaj malo vremena do polaska za sebe, da središ svoje misli. Verovatno su glodari u tvom stomaku sada normalna pojava. Pusti ih ne odrade šta imaju, posle ćeš im se smejati. ;) Samo polako. Mi ti držimo pesnice. :)
    I mašemo. Onako, sa sve maramicama.

  16. afroditta says:

    Ja obicno mjerim prtljagu na kucnoj vazi.Nije me do sada iznevjerila. :)

  17. iskraart says:

    znaci jos malo…ma nemoj brinuti, zamisli sta ces sve videti…Moskva je neobicna i lepa, a uvek imas gde da se vratis ako ti ne bude dobro, zar ne? Kako god okrenes ti si na dobitku, jedno novo iskustvo. Sretan put, miran let i da pises i iz Rusije :)

  18. sarahstory says:

    sretan put i samo polako, svaki pocetak je tezak….govorim ti iz iskusva,,,,moj je bio pre mnogo godina, ali sada je sve ok i jos sam u austriji….
    zelim ti puno srece…
    pozz

  19. glorfindel says:

    dana: 7, 6… :) uskoro polecesh! :) pravish veliki i hrabar korak, ali znash ono: “sreca prati hrabre!”

  20. @Milica: evo odvajam vreme isključivo za sebe. S tim nemam problema nikad :)

    @afroditta, nemam vagu! Al mislim da ću angažovati druga da mi je donese da izmerim…

    @iskra: znam znam. Samo malo frka, ništa više. Zbog te promene velike.

    @sara: hvala.

    @glorfindel: 7. 6. 5… Ta izreka mi se mnogo dopada.

  21. Deda says:

    Imao sam slican problem sa koferom, mislim stvarima i tezinom. Lepo odem na gradsku zelenu pijacu i tamo izmerim tezinu na velikoj vagi. Znam da ona laze kao i svi na pijaci, ali je zato tu ono -plus, minus…
    Da li mislis da ti je zaista potrebno toliko stvari ? Ne ides negde gde neces moci da kupis nesto ako ti zatreba, zato spakuj manje od 50 kg stvari i srecan put.
    U svakom slucaju, sto manje, to lakse tebi za nosenje. Ako imas koju kintu vise, ponesi i obraduj sebe kad dodjes tamo..
    Jos jednom srecan put ! Obecaj da ces da pises u Rusiji da te ceo svet cita, kao i do sada?

  22. bubazlatica says:

    Ako je juce bio petak, tj. prekjuce znaci da si vec u Moskvi. Blago tebi. Sa srecom.

  23. elektrokuhinja says:

    Bubo, sledece nedelje!

  24. elektrokuhinja says:

    Deda, haha! Zar zaista mislis da mi ne treba toliko stvari. Pa 50 kg je nista!!!Plus ja sam zena. Imaj to na umu.

  25. bubazlatica says:

    AAA, sledeca nedelja, mali prebac.

  26. Milica says:

    Želim ti srećan put i sve najlepše! :D

  27. bubazlatica says:

    Vidim da citas Uelbeka. Kakav lik, izazvao je buru u Francujskoj. Najotkaceniji pisac koga sam citala. Ako nadjes “Elementarne cestice” procitaj obavezno, cini mi se da su i film snimili po knjizi.

  28. Milice hvala.

    Bubo, Uelbek jeste malo čudan. Nisam čitala elementarne čestice al mi je na must-read listi ta knjiga. Ima i film koji sam odgledala do pola jer nisam skinula drugu polovinu :(

  29. shaputalica says:

    Ti si već tamo, a komentar ne mogu da ti ostavim na “odlazećem ” postu jerbo mi nešto objašnjava da kad ‘oću tamo dudjem nikog nema. Pa znam da nikog nema. :-(
    Neka te malo, a onda čekamo prve utiske iz Rusije. :D

Leave a Reply