Novembar u avgustu

Da li ja to sanjam ili je jos avgust mesec? Napolju je zrelo vreme za nosenje kaputa, gumenih cizama, kapa i rukavica. Trenutno je (o, da) 9 C, kisa i vetar kombinacija. A unutra, grejalica radi, da “podmlaci” sobu, pije se caj i cita obavezna moskovska literaura. Uveravaju me neki da postoji i takozvano Babije leto (u cije postojanje ja ipak sumnjam). Navodno septembar ponekad  bude i topao (yeah right). S obzirom da sam jutros nosila moju perjanu jaknu, mislim da prva investicija mora biti neka dobra jakna za minus. I cipele za sneg. I subara. I vunene rukavice. Jos nesto?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to Novembar u avgustu

  1. DEDA says:

    Sigurno odlicna investicija , kad znas da glavu i telo cuva…
    Uh, mrzim hladnocu…

  2. wtf says:

    Prosle godine babije leto bilo do prve nedelje oktobra! A-ha! A sto se tice jakne: samo perje draga i subara sa usima i planinarske cipele. Jes!

    Stigla sam juce…pisem mail kasnije. Poz

  3. Ja volim zimu i hladnoću (kada imam toplu kućicu, naravno). meni je ovo raj u avgustu :)))

  4. redsandra says:

    shubara! fantastichno. mene fasciniraju te shubare, druga kosa)))

    mali termos, a u njemu vince kuvano?

  5. Deda, mislim da ovde to “mrzim hladnocu” ne bi funkcionisalo. To bi znacilo da mrzim celu godinu skoro. Zao, uz subaru, kaljace i krzno, dodji zimo, ne bojim te se!

    Wtf, jeste sve sto je bilo lepo u Moskvi bilo je prosle godine. Ova godina ladna, ne znam da l smo tri nedelje leta uhvatili. A svi mi se kunu kako je prosla godina bila bas bas topla. Pih! Ne videh ti ja od od te toplote nista! I cekam taj mail nestrpljivo, da znas!

    @Drveniadvokat: Aha, raj u smislu ladnoce. Vidi, nisam ni ja fan +30 i kuvanja, znojenja itd, ali ipak, hladno mi za avgust nekako. Jos pada i kisa. I duva vetar. Pa kad rasiris kisobran ruke ti se smrznu. A nekako ti glupo da stavis rukvice u avgustu (mislim, nismo u Jakutiji, naopako).

    Reds, pre ce biti vodka kuvana. Ili ako ces po ruski, onda pivo, al ladno. Oni bas vole pivo u poslednje vreme.

  6. Marica says:

    Joooj,
    pa nemoj sad perjanu jaknu. Sta ces u januaru onda? ;)

  7. ominotago says:

    kad vec od mora ni kap ni plavo nisam videla, ja bih ti evo rado bila u kozi! ili je to samo zato sto trenutno slusam jednu ruskinju i planiram da uskoro ponovo citam Bulgakova?!

  8. elektrokuhinja says:

    Milice, pa o tome i ja razmisljam. Zato reko-treba mi neka dobra zimska jakna, jer je ova moja ocigledno letnja perjana (mislila sam da tako nesto ne postoji, perje je za zimu).

    Ominotago-kakvu ruskinju? Nesto dobro?

  9. ominotago says:

    pa sve je stvar ukusa, ja sam je nasla preko anima, zove se Olga, ali posto je postala popularna u Japanu onda je zovu Origa. kao i sva muzika nekad mi je super, nekad je ni slucajno pustila… tako je to s muzikom ;)

  10. meni ništa nije glupo što je ljudski i čovečno :)
    a zimu volim toliko da bih i u avgustu šetala sa crvenim nosićem ;)
    naravno, nije u redu promena i poremećenje klime, što je ustvari čovek i izazvao …

  11. country boy says:

    Dugačke gaće! :)

  12. Milena says:

    Ja se konacno vratih na blog nakon duzeg odsustva :). Kako si?

    Ovde su samo noci izrazito hladne i vreme bese tmurno ali se sunce ipak vratilo poslednjih par dana. Mozda nas leto jos uvek nije napustilo…

  13. Дрво says:

    a ovde se sprema miholjsko… samovar je dobra investicija :)

  14. Spartak says:

    Carapke, sve od noge polazi :D

  15. Chloe says:

    heeej, Aurora mi te predlozila

    taman mi ti trebas :)

    idem turisticki u Rusiju od 14. septembra na sedam dana

    STA DA NOSIM???

    tnx

    Chloe

  16. Chloe, mogla si i na mail, elektrokuhinja@gmail.com.

    Vidi, za vikend prosli je bilo lepo vreme. Medjutim, od utorka je zahladnelo, ali bas bas. Pretpostavljam da je od leta to-to. Ovih dana je oko 7 do 9 C, pada kisa, lije kao iz kabla. Dakle, neku dobru jaknu, mozda cak i kapu, posto duva vetar i stvarno je hladno. Marama oko vrata obavezna, ili neki laksi sal. Kisobran pod must, ovde je glupo da kupujes jer su uzasno skupi a nekvalitetni (najlosiji kisobran kosta 20 evra, kod nas takav isti mozes da kupis kod kineza za 150 dinara). Dalje, neke dobre cipele za kisu, ali bas dobre, nepromocive i po mogucnosti duboke ili poluduboke. Ovde kad je kisa, onda je voda do kolena posto nemaju povrsinski odvod za i kanalizaciju.

    Dakle najbitnija je dobra jakna, ne moras jos dzemper da nosis, mada za svaki slucaj ponesi jedan dva tanja. U metrou je npr jako toplo stalno, pa mora i jakna da se skida. Eto, ako imas bilo kakva pitanja, slobono se javi na mail. I lep provod u Rusiji :)

Leave a Reply