Jer ti si cudak ako sedis sam.

Sedim u kafiću dok čekam prijatelja. Čitam knjigu i pijem kafu.Vidim prijatelja izdaleka, mašem mu knjigom. On prelazi ulicu. Dva tipa (koji izgledaju kao radnici na gradilištu) za susednim stolom mi  se obraćaju:

Šta čitaš?

Popis od Erlenda Lua.

A o čemu se radi?

O jednoj norveškoj pesnikinji.

A kakvi su norveški pisci?

Stvarno ne znam.

A zašto bas to čitas?

(Ovo već počinje da me nervira)

Prijatelj-spasilac dolazi.

Ako neko čita knjigu u kafiću za mene je savršen znak da mu ne trebaju dva tipa s kojima bi razgovarao o tome. Jer knjiga je odličan način da se sakriješ. A ja baš volim da se sakrivam.

This entry was posted in blog, knjige, ulične priče. Bookmark the permalink.

11 Responses to Jer ti si cudak ako sedis sam.

 1. Jef says:

  Kapiram skroz! Ja kad odem u frizerski salon uvek zgrabim treš časopise i sakrijem se od pitanja, al neke žene ipak ostaju uporne :-)

 2. etotako says:

  Uglavnom to rade ljudi koji ne citaju.

 3. Marica says:

  Žena sama u kafiću, sa ili bez knjige, i dva tipa za susednim stolom… ja ne vidim drugačiji završetak priče od tog tvog :)))))
  U Berlinu bi tako mogla da sediš do prekosutra, i teško da bi te iko prekinuo. Mada to verovatno ima veze s tim što bi u kafiću bila okružena sa gomilom samo-ispijača kafe sa laptopom ili knjigom.

 4. Jef, i sta pitaju?

 5. ET, ja sam nekako jos od Moskve usvojila taj obicaj da odlazim po kafanama, svaki vikend drugi kafe i citam. Pa malo citam, malo gledam masu okolo. To mi je super vrsta zabave. Ali ne volim u tome da me prekidaju drugi.

 6. Marice, u Bilefeldu isto. Mogla bih do sutra da sedim, cak i gola u kaficu, niko se ne bi ni okrenuo:D

 7. Negoslava says:

  Lajkujem samo.

 8. Gil says:

  Nešto slično kao kad imaš slušalice u ušima ne samo da bi slušao muziku, nego jer ti se, pored toga, i ne priča. A naiđeš na nekog kome se priča, priča, priča… Najčešće tek da bi nešto rekao. :)

  Poz, draga Kujna. :*

  ;)

 9. Gil, gde ti nestade!

 10. Gil says:

  Tu sam ja. :) Retko pišem i komentarišem, ali tebe čitam redovno! ;)

Leave a Reply